eTrebinje
Trebinje

Otvoren naučni simpozijum “Agro res 2019”

Izvor:

Fotografija:

ТРЕБИЊЕ, 16. МАЈА /СРНА/ - Осми међународни научни симпозијум "Агро рес 2019" отворен је данас у Требињу.

Međunarodni naučni simpozijum “Agro res 2019”, koji je danas otvoren u Trebinju, trebalo bi da prezentacijom naučnih radova iz različitih oblasti poljoprivrede pomogne proizvođačima u ovoj oblasti da primijene neke inovacije i tako unaprijede proizvodnju, rekao je predsjednik organizacionog odbora simpozijuma Željko Vaško.
Prema njegovim riječima, na simpozijumu će biti predstavljeno 159 naučnih radova o ratarstvu, hortikulturi, stočarstvu, agrarnoj ekonomiji i drugim temama. 

Vaško je naveo da će simpozijum imati i dio posvećen usavršavanju poljoprivrednih proizvođača putem praktične edukacije. 

Prodekan Biotehničkog fakulteta u LJubljani Mihael Jožef Toman na skupu će govoriti o biologiji zaštite sredine, koja je važna za poljoprivredu. 

“Tu sam da prikažem svoje viđenje, u ekološkom smislu, ne samo šta nam poljoprivreda daje, nego kako ćemo zaštititi okolinu i prirodu jer se upotrebljava sve više hemikalija”, rekao je Toman.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci Zlatan Kovačević rekao je da su na ovom skupu objedinjene nauka i praksa budući da će tokom trodnevnog simpozujuma biti organizovana posjeta poljoprivrednom gazdinstvu u Hercegovini, a predviđeno je savjetovanje inženjera poljoprivrede. 

Osmi Međunarodni naučni simpozijum “Agro res 2019” okupio je naučne radnike iz 20 evropskih zemalja.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više