eTrebinje
Trebinje

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje „zadovoljavajuće“!

Izvor:

Fotografija:


Policijska uprava Trebinje je danas, 18. juna 2019. godine održala konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada za mjesec maj 2019. godine sa uporednim pokazateljima iz maja 2018. godine. Rezultate su predstavili načelnik Policijske uprave, Siniša Laketa, inspektor Sektora policija, Miodrag Janković i načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u Sektoru kriminalističke policije, Đorđe Avdalović.
Načelnik, Siniša Laketa je istako da je stanje bezbjednosti u mjesecu maju „zadovoljavajuće“.

Načelnik je rekao: „U mjesecu maju su u kontinuitetu nastavljene i provođene aktivnosti policijskih službenika na području ove Uprave u cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti. Ono gdje nam parametri govore da trebamo posvetiti više pažnje jeste bezbjednost saobraćaja, moramo zajednički postaviti određene ciljeve, kako bi unaprijedili ovo stanje, jer stanje bezbjednosti saobraćaja ne ovisi samo od policijskih službenika i MUP-a, ako uzmemo faktor vozač, vozilo i put.

U narednom periodu moramo inicirati analize sa drugim nadležnim institucijama, kako bi zajednički unaprijedili cjelokupno stanje bezbjednosti saobraćaja, naročito u pogledu putne infrastrukture, horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i kontrole tehničke ispravnosti vozila, koje nisu u nadležnosti Policijska uprave.

Takođe, imamo porast prekršaja po Zakonu o oružju i municiji, zbog velikog broja građana koji su se oglušili o dosadašnje pozive MUP-a, da svoje oružje legalizuju, odnosno da produže odobrenja za držanje oružja, a zadnji zakonski rok je bio kraj 2018. godine i ti prekršaji su isključivo po tom pitanju.“

Inspektor Sektora policije, je iznio podatke vezane za broj narušavanja javnog reda i mira i broj saobraćajnih nezgoda: „U maju 2019. godine, evidentirano je 35 SN, od kojih je: 1SN (nivo) sa poginulim, 2 SN (nivo) sa teže i 5 SN (+150%) sa lakše povrijeđenim. Broj SN sa materijalnom štetom je 27 (-3.8%). Ukupan broj nastradalih lica u ovim SN je 18 od kojih je: 1 (nivo) lice poginulo, 4 (+33.3%) su teško a 13 (+225%) lakše povrijeđeno.Policijski službenici dokumetovali su 1(-50%) KD iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i protiv 1 lica podnijeli 1 izvještaj.

Evidentirali su 1221 (+15.5%) prekršaj za koja je podneseno 19 (+15.6%) zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 1127 (+14.5%) prekršajnih naloga. Zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju ukupno su prijavljena 1153 (+14.8%) lica. U posmatranom periodu, iz saobraćaja je isključeno 126 (+16.6%) vozača i 24 (+84.6%) vozila.“

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet je u svom obraćanju istakao da je u maju 2019. godine evidentirano 31 krivično djelo, više za samo 2 kd ili +6,9% u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela na Opšti kriminalitet se odnosi 25 kd (+8,7%), na Zloupotrebu opojnih droga 1 kd (-50%), na Privredni kriminalitet 4 kd (+100%) i na Bezbjednost javnog saobraćaja 1 kd (-50%).

Od ukupnog broja kd (31) po poznatom učiniocu prijavljeno je 17 kd, dok je po nn-u prijavljeno 14 kd. Rasvijetljeno je 8 kd i to 7 iz tekućeg perioda i 1 kd iz prethodnih godina. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 28 izvještaja protiv 25 lica, od kojih je 24 muškog pola i 1 ženskog pola. Od ukupno prijavljenih 25 lica njih 7 (-30%) su povratnici i 2 maloljetnici (nivo). Kao «svjež čin» evidentirano je 5 kd (+150%) za koja je prijavljeno 5 lica (+150%).

eTrebinje


Povezane vijesti

Trebinje: Dvoje zaposlenika dio pazara predavali na banku, dio ostavljali sebi

eTrebinje

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

eTrebinje

Mediji: Kosovska policija “lovi” Srbe i puca na njih

eTrebinje

Policajci osumnjičeni da su oplačkali migrante: Oduzeli im 700 evra?

eTrebinje

“Evo za ovu kaznu” Snimio “čašćavanje” policajca i objavio na društvenim mrežama (VIDEO)

eTrebinje

Napali policajce u Ljubinju, jednom slomili šaku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više