eTrebinje
Republika Srpska

SIPA u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu hapsila i svoje kolege

Izvor:

Fotografija:


Uporedo sa akcijom “Pero” službenici SIPA-e su danas u akciji “Blic” uhapsili dvojicu svojih kolega, koji su osumnjičeni da su otkrivali službene tajne tokom istrage u predmetu “Pero”.Dvojica državnih službenika, uposlenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapšena su u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.

Oni se terete da su počinili krivično djelo iskorištavanje službenog položaja ili ovlaštenja, prekoračivši granice službenog ovlaštenja ili ne izvršivši svoje službene dužnosti te pribavili sebi ili drugom kakvu korist.

Trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada.

Oni su zapravo otkrivali detalje iz istrage u predmetu “Pero” koja je sprovedena u djelo danas u više bh. gradova. Pretresi su izvršeni u Sarajevu, Bihaću, Cazinu, Visokom, Zenici, Tuzli i Istočnom Sarajevu u vezi sa izdavanjem više hiljada ilegalnih diploma.

Osumnjičeni se dovode u vezu da su izdavali certifikate i diplome za osnovnu školu, srednju školu i fakultete. U posljednjih pet mjeseci istražitelji SIPA-e su dokumentovali nekoliko stotina nelegalno izdatih diploma. Istraga je obuhvatila 58 fizičkih i pravnih osoba.

KLIX


Povezane vijesti

Velika akcija SIPE: Pretresi u više gradova BiH

eTrebinje

Poznata imena osumnjičenih u akciji “Klaster”: Inspektori glumeći studente upisali fakultet i kupili diplome

eTrebinje

SIPA provodi akciju “Klaster” pretresi na 18 lokacija

eTrebinje

Sipa hapsila i u Trebinju: Muškarac krivotvorio službene isprave

eTrebinje

Velika akcija SIPA: Hapšenja u više gradova, pripadnici UIO na meti Tužilaštva BiH

eTrebinje

SIPA upala u centar za brojanje glasova u Sarajevu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više