eTrebinje
Najnovije Trebinje

Na Trgu slobode naloženi badnjaci

Izvor:

Fotografija:


Veliki broj vjernika večeras je u centru Trebinja, zajedno sa sveštenstvom Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i čelnicima grada, prisustvovao paljenju badnjaka na Trgu slobode.
Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Starješina Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg Mladen Žulović rekao je da je “Bog postao čovjek kako bi nas ljude uzvisio, te da je za ljude važno da kroz Hristovo primanje tijela čovječijeg mogu da postanu satjelesnici Božiji”.

On je istakao da narod samo kada se veže za Boga može da zadobije vječni život i spasenje.

“Želim vam od Gospoda mir, radost i utjehu u srcima i dušama i da odavde ponesete u domove vaše dobrotu i blagoslov i da tako smireni pred Bogom opet dođemo i poklonimo se NJemu na svetim bogosluženjima”, rekao je Žulović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poželio je svojim sugrađanima da varnice iz badnjeg plama u dušama probude još više ljubavi u porodicama, prema najbližima, ali i prema svom gradu.

On je naveo da Trebinje danas nije samo veliko gradilište, već je i grad u kome se sučeljava mnogo novih ideja.

“Uvjeren sam da ako ovako nastavimo i ako se u ovaj razvojni projekat uključe svi ljudi stvaralačkog duha kojima je Trebinje u srcu, iduće godine na isti dan govorićemo o Trebinju koje je uhvatilo korak sa najprosperitenijim gradovima u regionu”, rekao je Ćurić i poželio sugrađanima da ih prožme duh razumijevanja jedinstva i ljubavi.

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

U Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u ponoć će biti služena Sveta liturgija.

Umirovljeni vladika Atanasije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju ujutru u 6.00 časova.

SRNA/Foto: Radio Trebinje


Povezane vijesti

Drašković uz ognjište organizovao Badnje veče (VIDEO)

eTrebinje

Reportaža: Badnje veče u selu Hum (Video)

eTrebinje

Vladika Dimitrije naložio badnjake u Nevesinju

eTrebinje

Obavljeno nalaganje badnjaka na Trgu slobode (Foto + Video)

eTrebinje

Badnjaci naloženi na Crkvini (Foto)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više