eTrebinje
Najnovije Svijet

Grigorije: Nećete zaraditi spasenje tako što ugrožavate zdravlje svojih bližnjih

Izvor:

Fotografija:


Episkop diseldorfski Grigorije ocijenio je u današnjem intevjuu listu “Danas” da bi komunikacija o koronavirusu u Srbiji trebalo da bude drugačija – “manje dramatična” i bez nerazumljive duhovitosti, sa više blagovremenih i tačnih informacija.

On je vjernicima povodom Vaskrsa poručio da se strpe i da poslušaju preporuke nadležnih episkopa.

“Zaista ne razumijem ljude koji vjeruju da će ‘zaraditi’ spasenje tako što potencijalno ugrožavaju zdravlje i živote svojih bližnjih. Veoma je važno da sada svi pokažemo trpeljivost, razboritost i složnost, a ne da se, uvek uvjereni da smo mi u pravu, a da drugi to nisu, stavljamo iznad odluka episkopa pa i iznad samoga Hrista”, rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da Bog od vjernika ne traži “napadnu pobožnost” koja će se demonstrirati pobunom protiv preporuka da se privremeno ne posećuju bogosluženja ili isticanjem pogrešnog uvjerenja da je spasenje tim preporukama dovedeno u pitanje, niti će uzeti za zlo što nekoliko nedelja ljudi nisu mogli da odlaze u hramove.

 


Povezane vijesti

“Znam da se nekima neće dopasti odgovor” Vladika Grigorije bez zadrške objasnio ko je važniji pred Bogom, muškarci ili žene (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije o smrti mladića iz Laktaša „Mladen se nije ubio zbog svoje krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti“ (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije najavio knjigu pod naslovom „Hotel bijeli platani“

eTrebinje

Vladika Grigorije: Da li KRSTITI DJECU dok su mala ili čekati da porastu i sama odluče?

eTrebinje

Vladika Grigorije riješio vječitu dilemu – da li žene mogu da se pričeste tokom menstruacije? (VIDEO)

eTrebinje

Vladika Grigorije otkrio da li ŽIVOT BEZ DJECE IMA SMISLA i svojim riječima izazvao LAVINU KOMENTARA: “O ženama koje NISU POSTALE MAJKE mislim OVO”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više