eTrebinje
Najnovije Trebinje

Vertikal – Trka u kamenu 2020

Izvor: gb3.ba

Fotografija: gb3.ba


Trebinje Vertikal – Trka u kamenu 2020

Nakon uspješnog organizovanja četiri  izdanja trke “Trebinje Vertikal- Trka u kamenu”, obavještavamo vas da će se u organizaciji Planinarskog Društva “Vučji zub” po  peti  put održati ova sportska manifestacija. Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 12. septembra 2020.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova. Start trke je kao i predhodnih godina kod Perovića/Arslanagića mosta. Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji, kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar. Takođe za sve učesnike u kotizaciju (30,00KM) je uračunat paket: startni broj, kvalitetna aktivna majica, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.

Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju
najkasnije do 28.08. do 24 čas.

Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za
jedan Vetikal 🙂 Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj trebinjaca i takmičara iz
regiona, DA SMO ZDRAVO!

UPUSTVO ZA TAKMIČARE

Važno! Zbog mjera zaštite i prevencije u vezi sa virusom Кorona koje su još važeće, trka će se oržati u skladu sa mjerama koje budu važile na dan trke.

Način registracije i cijena kotizacije:

VAŽNO– u prijavi navesti važeću i-meil adresu na koju ćete dobiti finalne instrukcije- Prijava znači samo privremenu rezervaciju mjesta na trci -Nakon prijave potrebno je izvršiti uplatu od 30KM na ŽR: 5517002203963694 (UniCredit Bank, a.d. Banja Luka , poslovna jedinica Trebinje). Primalac: Planinarsko društvo “Vučji zub”. Svrha uplate: Kotizacija za trku Trebinje Vertikal. Rok za uplate je 28.08. petak do 24 čas. Poslije ovog roka moguće je prijaviti se na dan trke kada uz punu uplatu ne garantujemo startni paket.

– Nakon uplate vaše mjesto na trci je obezbjeđeno!

Startni paket uključuje:

– Elektronsko mjerenje vremena

– Kvalitetnu aktivnu majicu

– Unikatnu finišer medalju

– Ručak nakon trke

– Jednu konzumaciju u kafe baru Azaro – Stari grad

Nagrade:

Obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od po 200KM + aranžman- vikend za dvoje u hotelu Leotar,  za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji. Za druga mjesta obezbjedili smo  novčne nagrade u iznosu od 100KM + poklon a trećeplasirani će dobiti  50KM + prigodne poklone. Takođe smo se odlučili da posebnim medaljama nagradimo najbrže takmičare starije od 50 godina.

 

Pravila i obaveze takmičara:

– Molimo vas da vodite računa o prirodi. Ne bacajte smeće
– Poštujte druge trkače, volontere i policiju, oni su tu da vam pomognu – U planinama vremenski uslovi se mjenjaju brzo, nosite vjetrovku
– U slučaju nezgode i povrede drugog trkača, obavezni ste da pomognete dok pomoć ne stigne
– Upotreba treking štapova je dozvoljena
– Na stazi će biti dvije okrepne stanice sa vodom i voćem, na sredini i na kraju staze- cilju.
– Prijave takmičara biće organizovane u hotelu Leotar od 8,00 čas. do 9,00 čas. na dan trke. U tom periodu će se preuzeti startni brojevi, majice kao i vaučeri za ručak i konzumaciju. Na ovom mjestu moći ćete predati lične stvari koje će Vas čekati na cilju trke a koje ćete morati preuzeti. Prilikom preuzimanja startnih pakate, obavezno je nošenje zaštitne maske.
– Takmičari će se vraćati sa Leotara po instrukcijama organizatora a najvećim dijelom istom
stazom kojom su izašli na vrh/cilj.
– Trka počinje u 10:00 čas. Dok se povratak svih takmičara na start očekuje oko 13,30 čas. a odmah zatim i odlazak u hotel Leotar – na dodjelu nagrada i zajednički ručak (14,00čas.)
– Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da učestvuju na ličnu odgovornost. Za takmičare mlađe od 18 godina obavezno je odobrenje roditelja/staratelja koje možemo poslati mejlom ili da odobrenje potpiše roditelj/staratelj prilikom prijave.

  1. Startno mjesto (Perovića/Arslanagića most)
  2. Hotel Leotar (prijave, ručak, dodjela finišer medalja i nagrada)
  3. Kafe bar Azaro – Stari grad (besplatna konzumacija)

Nagrade:

Obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od po 200KM + aranžman- vikend za dvoje u hotelu Leotar,  za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji.
Za druga mjesta obezbjedili smo  novčne nagrade u iznosu od 100KM + poklon a trećeplasirani će dobiti  50KM + prigodne poklone. Takođe smo se odlučili da posebnim medaljama nagradimo najbrže takmičare starije od 50 godina.

Vremenski limit za finišersku medalju je 2h

Organizator je zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile u mogućnosti promjeniti datum trke, promjeniti rutu trke ili krajnje odložiti trku.

Kontakt telefoni: +38765753896(VIBER) – Igor Škero i 38765669585(VIBER) – Vladimir Ružić

e-mail: igorskero@gmail.com

Vidimo se u Trebinju, srdačan pozdrav,

PD “Vučji zub” – Trebinje


Povezane vijesti

Trebinje Vertikal se odlaže do daljnjeg

eTrebinje

“Priče s’ kamena” – Trebinje vertikal 2019” (Video)

eTrebinje

Jovanović i Boškovićeva iz Kotora pobjednici “Trke u kamenu” (Foto)

eTrebinje

Više od 200 učesnika TRKE U KAMENU na vertikalni kilometar

eTrebinje

Otvorene prijave za “Trebinje vertikal 2019”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više