eTrebinje
Svijet Vijesti

LIDER UJEDINJENIH NACIJA ZABRINUT: Društvene mreže već imaju ogromnu moć, mogu kontrolisati ljude!

Izvor: Preokret

Fotografija: Preokret


Treba stvoriti pravni okvir kako bi se odluke, poput brisanja naloga Donaldu Trumpu, mogle donositi u skladu sa zakonom, kaže generalni sekretar UN-a.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je u četvrtak da je posebno zabrinut zbog moći društvenih medija.

Gutereš je ocenio da bi trebalo stvoriti pravni okvir kako bi se odluke, kao što je brisanje naloga bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu sa Tvitera, mogle donositi u “skladu sa zakonom”, prenosi Reuters.

“Ne mislim da možemo živeti u svetu u kojem se previše moći daje malom broju kompanija. I moram reći da sam posebno zabrinut zbog moći koju oni već imaju”, rekao je Gutereš.

Gitereš je takođe izrazio zabrinutost zbog prodaje korisničkih podataka oglašivačima, ali i zbog toga što se ti podaci “koriste za promenu našeg ponašanja i rizika od toga da se, sa političkog stanovišta, koristi i za kontrolu građana”, preneo je Reuters.

 


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više