eTrebinje
Najnovije Trebinje

Koncertom povodom jubileja škole ORKESTAR GIMNAZIJE uljepšao pretprazničko veče

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Orkestar Gimnazije „Jovan Dučić“ izveo je večeras koncert na Trgu slobode, povodom velikog jubileja – 100 godina trebinjske gimnazije, a u okviru proslave krsne slave grada i sabornog hrama – Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Na repertoaru jednoipočasovnog koncerta bilo je dvadeset kompozicija, domaće i inostrane pop i rok muzike – od grupe „Kvin“, Adel, Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića, Riblje Čorbe…

„Večeras je nastupilo pet generacija trebinjske gimnazije – od učenika prvog i drugog razreda, do muzičara iz gimnazije koji su već studenti i koji su rado odvojili dio ljeta za pripremu jedne ovakve večeri“, kaže profesor muzičkog obrazovanja u ovoj školi i dirigent orkestra Pero Bokić.

Ističe da mu veče u slavu jubileja škole znači puno – pripada već trećoj generaciji gimnazijalaca iz svoje porodice, pa je i spremanje koncerta smatrao svojom ličnom moralnom obavezom.

Nisu zaboravili na još jednu moralnu obavezu: pjesmu „Nokturno“ Olivera Dragojevića, kaže, posvetili su rano preminulom trebinjskom muzičaru i kompozitoru Božidaru Bobu Vučuru, u znak zahvalnosti za godine podrške i inspirisanja na rad.

Podsjeća da orkestar postoji već pet godina i da naš grad čini jedinstvenim.

„Izuzev ‘Rok simfonije’ u Banjaluci, koliko sam informisan, ne postoji nigdje drugo regionalni orkestar sa ovim brojem članova, muzičara-amatera, kao što ima naš“, kaže Bokić.

Dodaje da je nakon numere „Hiljadu boja“ u planu orkestra rad na još nekoliko autorskih kompozicija, a početak studijskog snimanja očekuje – već na jesen.


Povezane vijesti

KC: Koncert Crkvenog hora Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški – 130 godina od osnivanja

eTrebinje

Na Breninom koncertu šest penzionera palo u nesvijest

eTrebinje

Gimnazijalka Romana Roganović najbolja iz francuskog jezika u RS

eTrebinje

Trebinjski gimnazijalci prvi na regionalnom takmičenju iz fizike

eTrebinje

Gimnazijalka Romana Roganović prva na regionalnom takmičenju iz francuskog jezika

eTrebinje

Održan prvi koncert dječijeg hora „Bubamarac“ (FOTO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više