eTrebinje
Trebinje

U Trebinju će ordinirati ruski ljekari različitih specijalnosti – Otvara se “mobilna klinika”

Izvor: Hercegovina press

Fotografija: Hercegovina press


Ruski ljekari različitih specijalnosti u oktobru će ordinirati u Trebinju gdje će zajedno sa specijalizantima Bolnice vršiti dijagnostičke preglede pacijenata.
U istom periodu biće pokrenuta “Mobilna klinika” u
kojoj će se , po mjesnim zajednicama, vršiti preventivni pregledi. Radi se o specijalno opremljenom ambulantnom vozilu, koje će potom obilaziti i ruralna područja Istočne Hercegovine, a sve u cilju pružanja visokokvalitetne zdravstvene usluge.
Planirano je da ove i početkom sljedeće godine na Odjeljenje oftamologije stižu eminentni stručnjaci iz Sočija, kao i značajna oprema za ovo odjeljenje.
Ovo je dogovoreno nakon što je Bolnicu Trebinje posjetio direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu, nevladine humanitarne agencije, nezavisne i nekomercijalane organizacije Branimir Nešić sa saradnicima.
Nešić se sastao sa direktorom Bolnica Nedeljkom Lambetom i doktorima Tatjanom Mrdić i Dušicom Čičković, specijalistima oftalmologije, sa kojima je dogovorena saradnja u budućem periodu.
Ovaj projekat je od posebnog značaja za stara i iznemogla lica kojima je otežan odlazak u medicinske ustanove, a zahvaljujući mobilnoj klinici sve strukture socijalno ugroženih imaće mogućnost da obave ljekarske preglede i dobiju najkvalitetniju medicinsku pomoć u vidu dijagnostike i profilaktike.
Izvor: Hercegovina press

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više