eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Đokić traži da RiTE „Gacko“ smanji troškove i broj radnika

Izvor: Capital

Fotografija: Capital


Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić kritikovao je rad Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Gacko“ na posljednjoj sjednici Skupštine akcionara i zatražio od uprave da ispoštuje zaključke Vlade RS i racionalizuje troškove i broj radnika.

 

Iako je, u svojstvu predstavnika državnog kapitala u RiTE „Gacko“ na sjednici Skupštine akcionara, glasao za sve predložene tačke, Đokić nije krio nezadovoljstvo stanjem u ovom preduzeću.

Prilikom razmatranja izvještaja o radu i poslovanju RiTE „Gacko“, na Skupštini koja je održana polovinom ovog mjeseca, Đokić je u pisanom izjašnjenju naveo da nije zadovoljan ostvarenim rezultatima u prošloj godini.

Kao razlog za to naveo je podatak da prihodi od prodaje struje ne mogu da pokriju ni poslovne rashode, da su kratkoročne obaveze značajno povećane te da je likvidnost društva izuzetno loša.

„Tražim da se poslovanje uskladi sa ranije iskazanim i vama ukazanim stavovima Vlade RS u pogledu štednje, racionalizacije i smanjenja troškova poslovanja te optimizacije broja zaposlenih“, naveo je Đokić.

Na Skupštini akcionara je usvojen i revizorski izvještaj RiTE „Gacko“ za prošlu godinu, u kojem je navedeno da poslovanje preduzeća zavisi od kontinuirane podrške Matičnog preduzeća.

Takođe, revizija je utvrdila i da preduzeće ima 6,8 miliona KM obaveza prema povezanim licima, a da u taj iznos nije uključeno 7,2 miliona KM obaveza prema Matičnom preduzeću, koje RiTE „Gacko“ osporava.

Međutim, ukoliko ne uspije da ih ospori, to će imati značajan uticaj na rezultat poslovanja u prošloj godini.

Revizija je pokazala i da su kratkoročne obaveze društva, na čijem se čelu nalazi SNSD-ov Miodrag Šešlija, veće za 12,3 miliona KM od tekućih sredstava, što ukazuje na probleme sa izmirivanjem obaveza na vrijeme.

 


Povezane vijesti

Đokić: Genocid ne treba negirati, moramo biti spremni da se suočimo s istinom o genocidu

eTrebinje

Petar Đokić za “Direkt”: “Megatrend” i Ekonomski fakultet u Beogradu su isto

eTrebinje

Nakon slučajeva Kurtinović, Ćetković i Ristić, na redu provjere svih kadrova SP?

eTrebinje

Republičko tužilaštvo podiže optužnicu protiv ministra Đokića

eTrebinje

Akumulirani gubitak „RiTE Gacko“ 23 miliona maraka

eTrebinje

Đokić traži više funkcija

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više