eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinje dobija novo uređeno pijačno mjesto, u toku prijave za prodajne kućice

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Ilustracija


Grad Trebinje je objavio Javni poziv za izbor korisnika kućica za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira, koje će biti postavljene na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“, ulica Trebinjskih brigada.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta „Jačanje poljoprivrednih gazdinstava kroz izgradnju tržišne infrastrukture“ koji je Gradu Trebinju odobren kroz projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI), koji provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija (CzDA).

Grad Trebinje će učestvovati u sufinansiranju projektnih aktivnosti.

Kroz projekat će biti uspostavljena nova tržišna infrastruktura na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“ (postavljanje prodajnih kućica, ugradnja polupodzemnih kontejnera, izgradnja sistema za pitku vodu, izgradnja staze za lakši pristup osobama sa invaliditetom, nabavka sitnog inventara) čime će se unaprijediti kvalitet, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane.

Kroz ovaj Javni poziv planirana je dodjela na korištenje 20 (dvadeset) kućica za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“. Kućice za prodaju su dimenzija Tip 1: 2.5 x 1.7 x 2.5 m i Tip 2: 2.5 x 2.5 x 2.5 m,  Tip 2 je prilagođen licima sa umanjenim tjelesnim sposobnostima.

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja kućica za prodaju u prvih 12 mjeseci, a dugoročno biće omogućeno korištenje kućica po povlaštenim uslovima.

Prihvatljivi krajnji korisnici nove tržišne infrastrukture su fizička i pravna lica registrovana na području grada Trebinja (najmanje 12 mjeseci prije objave javnog poziva), koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira.

Javni poziv je otvoren 20 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Grada Trebinja.

EU4AGRI je četvorogodišnja inicijativa (2020-2024) koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, iznosi 20,25 miliona evra.

Javni poziv i zahtjev možete preuzeti na zvaničnoj stranici Gradske uprave.


Povezane vijesti

Uskoro nova pijaca na Tini, u toku postavljanje kućica

eTrebinje

Potpisan ugovor sa EU: Očekuje se početak izgradnje nove pijace kod Neimarstva

eTrebinje

Trebinju odobren grant EU za izgradnju nove pijace na Tini

eTrebinje

Prodavačica iz Banjaluke postala hit: Viču skupo, a nije skupo dati 400 KM za usne (VIDEO)

eTrebinje

Pijaca u Trebinju postala brend (VIDEO)

eTrebinje

U Trebinju manje kupaca iz Dubrovnika

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više