eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Propusti u školi u Bileći, naređeno utvrđivanje disciplinske odgovornosti nastavnika

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Nezavisne


BILEĆA – Republički inspektor za prosvjetu je tokom sprovođenja inspekcijskog nadzora u bilećkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” a u vezi sa “sukobom” između nastavnika i učenika, utvrdio da je došlo do propusta u radu organa upravljanja i rukovođenja navedenom ustanovom.

Vanredni ispekcijski nadzor je obavljen 8. februara, a u vezi predstavke roditelja učenika koji ukazuje na moguće nasilničko ponašanje nastavnika tehničkog obrazovanja prema učeniku.

“Zbog utvrđenih nepravilnosti republički inspektor za prosvjetu i sport je donio rješenje kojim je naloženo Školskom odboru OŠ ‘Sveti Sava’ Bileća da poništiti svoju odluku kojom je uvažio prigovor nastavnika i poništio rješenje direktora o pokretanju postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti radnika”, naveli su za “Glas Srpske” u Inspektoratu RS.

Osim toga, rješenjem inspektora naloženo je da OŠ “Sveti Sava” Bileća, zastupana po odgovornom licu to jest direktoru, pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti povrede radnih obaveza sprovede u skladu sa propisanim zakonskim i podzakonskim odredbama.

“Republička uprava za inspekcijske poslove će pratiti izvršenje naloženih mjera, te u slučaju neizvršavanja obaveza pokrenuti postupak prinudnog izvršenja, a o preduzetim mjerama će obavijestiti resorno nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture”, dodali su iz Inspektorata RS.

Bilećanin Mirko Vučković tvrdi da je njegovog sina, učenika devetog razreda na času tehničkog fizički napao nastavnik B. B.

Konflikt se dogodio krajem oktobra prošle godine i nakon toga pokrenut je disciplinski postupak, ali nakon što je nastavnik uložio prigovor, Školski odbor je prekinuo proceduru.

Kontrole Prosvjetna inspekcija je u toku prošle godine izvršila 859 kontrola u Srpskoj. U 165 slučajeva utvrđene su određene nepravilnosti na osnovu kojih su inspektori naložili 147 upravnih mjera i 42 prekršajna naloga u vrijednosti od 69.500KM.

Najveći broj nepravilnosti utvrđen je prilikom kontrole konkursa za prijem nastavnika i stručnih saradnika, vođenja matičnih knjiga u školama, izbor nastavnika i stručnih saradnika u školama i druge.


Povezane vijesti

Bileća: Vatrogasci održali štrajk upozorenja

eTrebinje

“Čiča Gliša” hoće da u Bileći gradi elektrane vrijedne četvrt milijarde KM

eTrebinje

Liturgija povodom stradanja Srba iz Korita i okolnih sela

eTrebinje

BRUTALNO PRETUKAO MLADIĆA Policajac iz Bileće osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora

eTrebinje

Svečana akademija povodom obilježavanja 30 godina od formiranja Hercegovačkog korpusa VRS

eTrebinje

Otkazi u Opštini Bileća

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više