eTrebinje
Najnovije Trebinje

Velika akcija MUP-a Srpske: Uhapšeno 19 lica, oduzeto 400 kilograma droge (FOTO)

Izvor: RTRS

Fotografija: RTRS


Policijski službenici MUP-a Republike Srpske sprovode akciju “Staza” na području Trebinja, Foče i drugih opština u kojoj je do sada slobode lišeno 19 lica, saopšteno je iz MUP-a.

Za ova lica postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet, u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

195359.jpg (111 KB)

Tokom istrage do sada je oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje BiH.

U akciji učestvuju pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH a po naredbama Suda BiH, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

195362.jpg (71 KB)

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su na području Foče i Hercegovine u toku pretresi i hapšenja u okviru policijske akcije u borbi protiv organizovanog kriminala povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja, a među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se terete za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

Iz Tužilaštva navode da je meta akcije veći broj osumnjičenih lica koja su pod istragom i terete se da su imala podijeljene uloge u činjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tokom akcije, zaplijenjena je veća količina opojne droge, a na području Foče i specijalna oprema namijenjena za proizvodnju narkotika, dodaje se u saopštenju.

Akcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina droge, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

195358.jpg (96 KB)


Povezane vijesti

Poznata imena osumnjičenih u akciji “Klaster”: Inspektori glumeći studente upisali fakultet i kupili diplome

eTrebinje

Uhapšeno šest osoba zbog dječje pornografije: Putem društvenih mreža vrbovali djecu

eTrebinje

Uhapšen na granici kod Trebinja zbog ubistva

eTrebinje

Nakon napada na Ilidži oglasio se MUP KS: Uhapšena četiri lica

eTrebinje

Uhapšen Albanac na jugu Srbije: Pronađena ogromna količina oružja i eksploziva (FOTO)

eTrebinje

Velika akcija SIPA: Hapšenja u više gradova, pripadnici UIO na meti Tužilaštva BiH

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više