eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Pretresi i hapšenja na području Trebinja, Foče, Brčkog i Mostara

Izvor: Nezavisne

Fotografija:


Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, Foče, Brčko distrikta i Mostara izvršili su pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija i tom prilikom uhapsili četiri osobe.

„Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivična djela  organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, zatim krivično djelo pripremanje krivičnog djela, u vezi sa ubistvom, propisana Krivičnim zakonom FBiH, te krivično djelo galsifikovanje isprave, propisano Krivičnim zakonikom RS“, saopšteno je iz SIPA.

Kako se dodaje, uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

„Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, računari i određena dokumentacija, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku“, naveli su iz SIPA.

U saopštenju se navodi da je operativna akcija je realizovana po Naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa OBA BiH, MUP-om RS, Policijom Brčko distrikta i MUP-om HNK.

„Aktivnosti se provode u okviru predmeta otvorenih u Tužilaštvu BiH nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u regionu koristili kao sredstvo komunikacije“, zaključujes se u saopštenju.


Povezane vijesti

Poznata imena osumnjičenih u akciji “Klaster”: Inspektori glumeći studente upisali fakultet i kupili diplome

eTrebinje

Uhapšeno šest osoba zbog dječje pornografije: Putem društvenih mreža vrbovali djecu

eTrebinje

Uhapšen na granici kod Trebinja zbog ubistva

eTrebinje

Nakon napada na Ilidži oglasio se MUP KS: Uhapšena četiri lica

eTrebinje

Uhapšen Albanac na jugu Srbije: Pronađena ogromna količina oružja i eksploziva (FOTO)

eTrebinje

Velika akcija SIPA: Hapšenja u više gradova, pripadnici UIO na meti Tužilaštva BiH

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više