eTrebinje
Bosna i Hercegovina Vijesti

Za Predsjedništvo i Parlament 222.000 nevažećih listića

Izvor: BN

Fotografija: BN


Na posljednjim Opšim izborima ponovo je bio veliki broj nevažećih listića kojim su se birali državni parlamentarci i članovi Predsjedništva BiH.

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije (CIK) nakon više od 83 posto obrađenih biračkih mjesta, pri izboru poslanika u Parlamentu BiH bilo je skoro 120.000 nevažećih listića ili 8,67 odsto.

Nakon 92 posto obrađenih biračkih mjesta, pri izboru članova Predsjedništva BiH bilo je više od 102.000 nevažećih listića. Ukupno je više od 222.000 nevažećih listića.

CIK do sada nije dao tumačenje zašto je ovoliki broj nevažećih listića među 1,6 miliona ili 50 odsto građana koji su iskoristili pravo glasa. Ovo je najniža izlaznost na Opštim izborima od 2004. godine. Sigurno je da je velikom broju nevažećih listića doprinijelo to što je znatan broj onih koji ne razumiju kako se ispravno glasa.


Povezane vijesti

CIK odlučio: Neosnovan zahtjev PDP-a da se ponište izbori za predsjednika RS

eTrebinje

Izbrojali stotine hiljada nevažećih listića

eTrebinje

Izborni štabovi u Trebinju – reagovanja

eTrebinje

U Trebinju glasalo 18.218 građana ili 60,2 odsto

eTrebinje

Zatvorena većina biračkih mjesta, ostanite uz naš portal u izbornoj noći

eTrebinje

Teški propusti na biračkim mjestima čak u 65 slučajeva

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više