eTrebinje
Najnovije Trebinje

Novi udar na džepove građana: U Trebinju poskupljuje voda?

Izvor: Jadran Trebinje

Fotografija: Jadran Trebinje


Građani Trebinja od naredne godine plaćaće višu cijenu vode. Kako je na današnjem zasjedanju gradske Skupštine potvrdio direktor trebinjskog „Vodovoda“ Miodrag Batinić, ovo preduzeće će zatražiti povećanje cijene vode za domaćinstva na području Trebinja, a kao razlog naveo je uslove poslovanja i reforme koje mu predstoje.

Batinić je rekao da se cijena vode u Trebinju nije mijenjala od 2017. godine, te naveo da ona sada iznosi 0,78 KM za fizička lica.

-Ilustacije radi, u Gacku je 1,90 KM,u Ljubinju 1 KM, u Bileći je oko 1,30 KM, u Herceg Novom je 2,60 KM, dok je u Dubrovniku blizu šest KM. Naravno da postoji termin priuštivosti i da nećemo opteretiti građanje na taj način, ali naše troškove poslovanja moramo pokriti – poručio je Batinić.

On je poručio da će „Vodovod“ morati da zatraži korekciju cijene vode kako bi pokrio sve svoje troškove. Nije mogao da precizira o kolikom povećanju cijene vode se radi, ali je rekao da ona neće biti veća od cijene vode u okruženju.

-Novu cijenu metra kubnog vode za domaćinstva, kada se ona bude formirala, činiće fiksni i varijabilni dio, s tim da će fiksni dio biti namijenjen za rekonstrukciju koju radi „Vodovod“, dok će varijabilni dio biti namijenjen za pokrivanje ostalih troškova koje ima preduzeće – dodao je Batinić i kazao da će samko za ovu godinu rashodi biti povećani i do 400.000 maraka.

Batinić je rekao da je cilj reforme uredno vodosnabdijevanje potrošača, ali da „niko ne želi da zavlači ruke u džepove građana“.

-Uprava preduzeća će zatražiti novu cijenu. Vidjećemo da li će voda biti skuplja. Ako uspijemo da smanjimo naše troškove, cijena vode može da bude i jeftinija – kaže Batinić.

On je obećao da će se dio troškova za vodu subvencionisati socijalno ugroženim kategorijama, odnosno osobama koje su na evidenciji Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i ostalih socijalnih ustanova.

Iz trebinjske opozicije poručili su da je ovo još jedan u nizu nameta i udara po džepovima građana.

Izvor: Jadran Trebinje


Povezane vijesti

Zatraženo da se sa tržišta BiH povuče pet flaširanih voda

eTrebinje

Do vikenda će svi podići cijene: Evo koliko će koštati litar goriva na pumpama u Srpskoj

eTrebinje

Vodu za piće prokuvavati

eTrebinje

Slijedi eksplozivan rast cijene goriva

eTrebinje

Jaja opet poskupljuju

eTrebinje

Evo koliko će poskupjeti struja za građane Srpske od Nove godine

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više