eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Milanović stigao u Republiku Srpsku i odlikovao103. brigadu HVO u Derventi?! “Znamo šta je naše” tvrdi Milanović

Izvor: BN

Fotografija: BN


Dejtonski sporazum neke je smirio, a neke kao vas razočarao, ali zbog hrvatske sloge moramo da zaključimo da se u hrvatskim kuloarima za Posavinu kažu da je izdaja i da se mogla braniti Derventa.

Milanović danas prisustvuje obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa.

“Ovo je prvi put da dolazim u ove krajeve. Odlikovao sam 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa zato što to zalužuju, jer je njihov doprinos veliki. Poginulo je preko 650 ljudi, preko 100 muslimana, koji bi se danas zvali Bošnjaci. Mi znamo šta je naše, za tuđim ne posežemo” kazao je Milanović u obraćanju prisutnim Hrvatima u Derventi.

“Dejtonski sporazum neke je smirio, a neke kao vas razočarao, ali zbog hrvatske sloge moramo da zaključimo da se u hrvatskim kuloarima za Posavinu kažu da je izdaja i da se mogla braniti Derventa. Ja mogu reći da to ne vidim tako, čudo je da se Posavina i Derventa branila nekoliko mjeseci. Ovdje su se borili i ljudi iz Hrvatske…”, kazao je Milanović.

Nakon obraćanja hrvatski predsjednik je dodijelio odlikovanja za 103 brigadu HVO redom Nikole Šubića Zrinskog za, kako je navedeno, iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu”.

Od domaćina, derventskih Hrvata Milanović je dobio šargiju na poklon.

Derventa je od jutros pod opsadom od policijskih snaga Republike Srpske koje obezbjeđuju dolazak hrvatskog predsjednika u taj grad.

Podsjećamo, Derventa je grad stradalnik u posljednjem odmbrambeno-otadžbinskom ratu kada su snage HVO počinile stravične zločine nad srpskim narodom.

 


Povezane vijesti

Za rubriku vjerovali ili ne: Stiglo rješenje iz vlade 16 godina nakon smrti! (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više