eTrebinje
Region Vijesti

Podgorica: Inspekcija u Zari, građani prijavili pojavu šuge

Izvor: Tanjug

Fotografija:

This photograph shows the logo of Zara retail clothing chain on a store building in Brussels on February 18, 2023. (Photo by NICOLAS MAETERLINCK / Belga / AFP) / Belgium OUT

Nakon što su neki građani prijavili da su dobili šugu nakon nošenja gardarobe iz prodavnice Zara u Podgorici, u tu prodavnicu je upućena sanitarna inspekcija, potvrdila je podgoričkoj Pobjedi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Građani, piše Pobjeda, sumnjaju da su šugu dobili zbog nošenja gardarobe iz Zarine prodavnice, nakon čega im se pojavio osip na stomaku ili na leđima.

“Inspekciji je stigla inicijativa i dodijeljena je sanitarnoj inspekciji. Kad se nadzor završi, obavijestićemo javnost o utvrđenom stanju”, kazala je Vujošević.

Pobjeda piše da je Institutu za javno zdravlje uputila pitanja ovim povodom, na koja čeka odgovor.

Za sada je, kažu, nezvanično potvrđeno da slučajeva šuge ima, ali da broj nije neuobičajen.

Šuga je zarazno oboljenje kože, prenosi se dužim direktnim kontaktom sa kožom oboljelog ili korišćenjem iste posteljine, odjeće ili donjeg veša sa oboljelom osobom. Oboljenju pogoduju loši uslovi življenja (zbijenost, neadekvatna higijena, loši socijalno-ekonomski uslovima, niska opšta i zdravstvena kultura)

Najčešća tegoba je svrab koji je najintezivniji noću. Promjene na koži mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali se obično nalaze na rukama, ručnim zglobovima, laktovima, grudima, pazušnim jamama, u predjelu pojasa i prepona.

Osobe koje nikada ranije nisu imale šugu obično osjete tegobe četiri do šest nedjelja poslije kontakta sa oboljelim. Osobe koje su već imale šugu mogu primijetiti promjene na koži ranije, najčešće za nekoliko dana (do nedjelju dana).


Povezane vijesti

Srpski navijači „zapalili“ Podgoricu (VIDEO)

eTrebinje

Podgorica: Adnan došao da nadgleda izbore, pa spasao bebu iz hladne Morače (VIDEO)

eTrebinje

Bombaški napad na Osnovni sud u Podgorici: Ima stradalih i povređenih! (VIDEO)

eTrebinje

Protest u Podgorici, na ulicama i oklopna vozila

eTrebinje

“Uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu”

eTrebinje

Podgorica: Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednih 850.000 evra

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više