eTrebinje
Ostali sportovi Sport

Otkazan boks meč koji je čekala čitava planeta

Izvor: Nezavisne

Fotografija:


Bokserska borba vijeka između Tajsona Fjurija i Oleksandra Jusik je odgođena nakon što se britanski bokser povrijedio na treningu.

Fjuri i Jusik su se trebali boriti 17. februara u Saudijskoj Arabiji za titulu neprikosnovenog teškaša s obzirom da pobjedniku pripadaju pojasevi u četiri najvažnije organizacije (WBA, WBC, WBO i IBF).

Naime, Fjuri je zaradio posjekotinu tokom sparinga koja, prema mišljenju ljekara, neće zaliječiti za dvije sedmice, te je on otkazao dolazak u Saudijsku Arabiju 17. februara.

https://x.com/MikeCoppinger/status/1753470158738239495?s=20

Dešava se već drugi put da Britanac otkazuje borbu. Oni su se trebali boriti 23. decembra, ali se Fjuri nije oporavio na vrijeme od borbe sa Nganuom, te je pomjerio borbu s Ukrajincem za 17. februar.

Prema informacijama iz Jusikovog kampa, on je spreman doći u Saudijsku Arabiju i 17. februara braniti pojaseve u WBA, IBF, WBO i IBO organizacija ukoliko one pronađu adekvatnog protivnika za ovo veoma krato vrijeme.

Za sada nije poznato kada bi se Fjuri i Jusik mogli naći u ringu.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više