Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je potpisao ugovore o stipendiranju sa 90 studenata sa područja grada Trebinja, a u tu svrhu izdvojeno je oko 140 hiljada KM iz budžeta Grada.

„Za život studenata stipendije su ogromna pomoć. Troškovi života su svakim danom sve veći a troškovi studiranja taj porast cijena u stopu prate. Hvala našem gradu na pomoći“, tvrde Aleksa Medan, student Medicinskog fakulteta u Beogradu i Anja Ćurić, student završne godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Slično misli i Snježana Vučić, koja je potpisala ugovor za svoju kćerku.

Gradonačelnik Trebinja Mirka Ćurića danas je rekao da je za potrebe stipendiranja studenata sa područja grada izdvojeno ukupno oko 230 hiljada maraka.

Gradonačelnik je u svom obraćanju najavio i početak rada novih studijskih smjerova u Trebinju.

„Oni će biti itekako značajni ne samo za Trebinje nego za cijeli region. Ranije smo najavili da će u školskoj 2024/2025. godini na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju biti otvorena dva nova smjera u saradnji sa novosadskim Fakultetom tehničkih nauka a pažnju zaslužuju IT sektor i robotika“, rekao je Ćurić.

Podsjetimo, gradonačelnik Trebinja je prije dvadesetak dana potpisao ugovore za stipendije za uspješne studente, brucoše koji su srednjoškolsko obrazovanje završili kao đaci generacije, kao i za najbolje rangirane studente na prijemnim ispitima na javnim visokoškolskim ustanovama na području grada Trebinja.

Ćurić je istakao da je stipendije tom prilikom dobilo 45 studenata, koji su se javili na tri javna poziva, a ukupna vrijednost je oko 85.000 KM.

Stipendije 2.jpg (857 KB)