eTrebinje
Trebinje

Ministarstvo prosvjete RS dalo saglasnost na izmjene nastavnih programa u trebinjskim stručnim školama

Izvor: Grad Trebinje

Fotografija: Ilustracija

gradska-uprava-trebinje
Grad Trebinje

Ministrarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost na revidirane nastavne programe u trebinjskim stručnim školama, pa će se praktična nastava u pomenutim školama ubuduće odvijati u skladu sa potrebama lokalne privrede i tržišta.

Kako je rečeno, programi su izmijenjeni u skladu sa dozvoljenim omjerom od 30%, a izmjene se odnose na programe trogodišnjih i četverogodišnjih stručnih zanimanja: električar-elektroinstalater, CNC tehničar, kuvar i turistički tehničar.

Revizija nastavnog programa je rezulatat projekta pod nazivom „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u sektorima ugostiteljstva i turizma, elektor-energetskom i sektoru obrade metala u gradu Trebinju“, koji realizuje Agencija za mala i srednja preduzeća Trebinje, u saradnji sa Srednjom tehničkom školom, Centrom srednjih škola, Privrednom komorom RS, područnom privrednom komorom Trebinje i lokalnim privrednim subjektima.

Podršku ovom projektu pružili su Grad Trebinje i Fondacija Helvetas koja je ranije podržala i program obuke za CNC operatere, čime su po prvi put ostvareni uslovi da se stručno zanimanje CNC operatera, stečeno kroz obrazovanje odraslih, upiše u radnu knjižicu kao zvanična kvalifikacija.


Povezane vijesti

Dodik: Štab danas odlučuje o zatvaranju škola

eTrebinje

Dodik: Najvjerovatnije ćemo zatvoriti škole

eTrebinje

Kakav je postupak u slučaju pojave virusa korona u školama?

eTrebinje

Šeranić: Moguće je da časove produžimo na 45 minuta

eTrebinje

Šeranić: Očekivano da se korona pojavila u školama

eTrebinje

Grad obezbijedio zaštitne maske za sve trebinjske osnovce

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više