eTrebinje
Republika Srpska

Višković: Radio sam i radim u interesu Srpske

Izvor:

Fotografija:

radovan-viskovic
Radovan Viskovic

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Narodnoj skupštini da je radio i radi u interesu Srpske, za razliku od poslanika opozicije Miladina Stanića i Nebojše Vukanovića.

“Staniću šta ste radili, osim što ste se okoristili o muku naroda i stekli bogatstvo? Za razliku od vas, radio sam neprestano u interesu Republike Srpske i njenih građana. Ni u čemu se nisam okoristio, kako tvrdite, i ako imate bilo kakve dokaze prezentujte ih, a ja sam spreman da odgovaram i pojavim se pred bilo kojim istražnim organom”, rekao je Višković u parlamentu Srpske, reagujući na tvrdnje opozicije “da je vlast zloupotrijebila pandemiju virusa korona za kriminal”.

On je ponovio da je Republika Srpska spremno dočekala pandemiju virusa korona, jer nije nedostajalo potrebne opreme niti je zdravstveni sistem preopterećen.

“Opozicija iznosi stvari koje nisu tačne. Isuviše sam častan i ponosan čovjek da bi me neko za nešto optuživao. Znam kroz šta smo prošli sa građanima i ne bih volio da se to ponovi, a Srpska je dobila sve pohvale Svjetske zdravstvene organizacije i relevantnih institucija zbog preduzetih mjera”, naglasio je Višković.

Prema njegovim riječima, u Srpskoj nema afere “respirator” niti bilo čega, a pokretna bolnica je potrebna.

“Nisam ja nikoga danas doveo u zgradu Vlade da zasjeda, nego je skupštinski Kolegijum tako odlučio. Tako je mogla biti donesena odluka da bude sjednica Narodne skupštine u Trebinju i kako više nije sramota da se pričaju gluposti. Spreman sam da odgovaram građanima Srpske, a ne vama Staniću”, rekao je Višković.

On je pozvao Vukanovića da objasni pravosudnim institucijama i građanima čijih je 40.000 KM nosio u Beograd.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su za današnju posebnu sjednicu primijenjene mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo.

SRNA


Povezane vijesti

Višković: Značajno povećanje plata od pet do 10 odsto

eTrebinje

Višković u Trebinju na svečanoj litiji

eTrebinje

Višković: Staćemo u kraj onima koji radnicima daju plate u kovertama

eTrebinje

Višković: Vlada će nastaviti pomagati privrednicima kojima je onemogućen rad

eTrebinje

“Cilj je očuvati radna mjesta” Ugostitelji spremili 10 ZAHTJEVA za sastanak sa Viškovićem

eTrebinje

Premijer Srpske tvrdi: na korak smo od prosječne plate od 1.000 km

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više