eTrebinje
Trebinje Hercegovina

Darko Kurtović o ,,Izetu Fazlinoviću”: Bio je sjajan ne samo kao glumac, već i kao čovjek

Izvor: Autor: Anica Skočajić/Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Cijeli region juče je iznenadila vijest o smrti poznatog glumca Mustafe Nadarevića.

Ostaće upamćen po brojnim pozorišnim i glumačkim ostvarenjima, kao što su uloge u filmovima “Glembajevi”, “Već viđeno”, “Otac na službenom putu”, a publiku je najviše osvojio ulogom Izeta u popularnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Čast i privilegiju da s njim dijeli glumački kadar na snimanju ove serije imao je i trebinjski glumac i voditelj Radio Trebinja, Darko Kurtović, koji ističe da mu je to bilo ostvarenje sna.

“Nisam mogao ni da sanjam da ću da se nađem u kadru sa glumačkom veličinom kakav je bio Mustafa. Bio je sjajan ne samo kao glumac već i kao čovjek, uvijek na raspolaganju da pomogne svojim mlađim kolegama”, prisjeća se Darko.

On je imao priliku da ga upozna i privatno, gdje je, kako kaže, bio dosta mirniji, nego kada su kamare upaljene.

“Gostovao je u našem gradu kada su snimali jednu epizodu serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ odakle je ponio samo pozitivne utiske. Kada se ugasi kamera, bio je mnogo mirniji, sa dosta manje energije nego tokom snimanja”, rekao je Kurtović.

Darko se prisjetio prve zajedničke scene sa ovim velikim glumcem.

“Prvi put kada sam snimao sa Mustafom Nadarevićem imao sam tremu, iako inače dođem pripremljen, u momentu kada je krenula scena osjetio sam tremu. Nakon snimanja prišao sam Muici, tako smo od milja zvali Mustafu i priznao da prvi put u životu imam tremu na snimanju. On je prišao, zagrlio me i rekao da se to nije vidjelo na mojoj glumi”, naveo je Kurtović.

Nadarević je, dodaje, svojim ulogama obilježio glumište bivše Jugoslaviju, a region je, ističe, izgubio jednu veliku glumačku legendu.

Mustafa Nadarević je preminuo juče, nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.


Povezane vijesti

Mustafa Nadarević: Lud, zbunjen, normalan i besmrtan

eTrebinje

Najvjerniji filmofil nagrađen DOŽIVOTNOM BESPLATNOM KARTOM za bioskop

eTrebinje

Nakon smrti Nadarevića: Kakva će biti sudbina serije “Lud, zbunjen, normalan”

eTrebinje

Preminuo Mustafa Nadarević

eTrebinje

“Ibijevo ćoše” u Trebinju (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više