eTrebinje
Sport

Olimpijski komitet BiH uručio priznanja „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini”

Izvor:

Fotografija:


U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.

Predanost, rad i zalaganje

Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, uprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate.

– Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, uprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog komiteta BiH – izbor sportiste godine. U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti, kazao je Kvesić, dodajući da se nada da će se već naredne godine takmičenja odvijati u normalnim uslovima i održati izbor sportiste godine.

Kvesić je naglasio da će Olimpijski komitet BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate, a posebno je čestitao mladim sportistima koji su bh. javnost pozitivno iznenadili brilijantnim rezultatima.

– Mi ćemo i dalje, u skladu s našim kapacitetima, podržavati nove nade i praviti nove pozitivne sportske priče, iako živimo u teškim trenucima u kojima je COVID 19 transformisao način života i cjelokupno društvo u svijetu. Ovo su vremena velikih nesigurnosti u sferi zdravlja, ekonomije, društvenih odnosa i naravno u sferi sporta. Ovo su vremena drastičnih promjena u načinu života, ali to su naša vremena, ona u kojima živimo i naša je odgovornost i obaveza da ostanemo zajedno, mislimo zajedno i radimo zajedno za bolju budućnost BiH i sporta. Dragi sportisti, čestitam vam predstojeće praznike i želim da vam nova godina donese nove mogućnosti i sportske pobjede, kazao je na kraju predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Dobitnici priznanja

Dobitnici priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“ su:

Košarka: Muška košarkaška reprezentacija BiH.

 

Tekvondo: TKD Novi Grad Sarajevo, Tekvondo savez BiH (specijalna nagrada), Fahrudin Adilović, Benjamin Husić, Ira Grgić, Milica Vasić, Jelena Vasić, Ejla Makaš, Muška kadetska tekvondo reprezentacija BiH.

Tenis: Tomislav Brkić i Marko Maksimović.

Plivanje: Lana Pudar i Jovan Lekić.

Kajak : Dušan Mačkić.

 

Skijanje: Elvedina Muzaferija i Aleksa Vuković.

 

Biciklizam : Lejla Tanović i Hajrudin Trle (specijalna nagrada).

Sankanje: Mirza Nikolajev.

Boks: Tara Bohatjuk.

Džudo: Larisa Cerić, Toni Miletić, Ognjen Pavlović (specijalna nagrada).

Atletika: Amel Tuka i Mesud Pezer.

Bodibilding i fitnes: Adnan Alagić.

 

Izvor: Dnevni avaz


Povezane vijesti

Bingo obradovao radnike sa po 500 KM podrške

eTrebinje

Ivana Ninković: Priprema maratona je bilo veliko žrtvovanje vremena, ali drukčije ne bi bilo takvo zadovoljstvo

eTrebinje

Bilećanin dobitnik prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

eTrebinje

Bilećka porodica Bošković iznjedrila vrhunske sportiste

eTrebinje

Grad Trebinje novčano nagradio radnike sa kovid odjeljenja

eTrebinje

Danas nominacije za filmsku nagradu Zlatni Globus

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više