eTrebinje
Fudbal Sport

Ivanić riješio derbi, Zvezda pobjegla na plus 12

Izvor: SRNA, Tanjug

Fotografija: SRNA, Tanjug


Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Partizan sa 1:0 (0:0) u derbiju 30. kola Superlige, ukupno 164. vječitom derbiju.

Jedini gol postigao je Mirko Ivanić u 58. minutu, glavom poslije sjajnog centaršuta iz kornera Gelora Kange.

Zvezda vodi na tabeli sa 86 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Partizana, osam kola pre kraja prvenstva.

U prvom poluvremenu vječitog derbija, u talasima su napadali i bilo bolji i jedni i drugi.

Prvih dvadesetak minuta je pripalo Partizanu, kada je imao dobar pokušaj Takuma Asano, kada je lopta zakačila Miloša Degeneka i otišla pored same stative u korner.

Potom je najveću priliku za Zvezdu u prvih 45 minuta imao Veljko Nikolić, kada mu je Vladimir Stojković odbranio udarac pod prečku.

Finiš ponovo pripada Partizanu, kada su za minut imali dvije odlične prilike – prvo je Filip Holender pogodio prečku, a nešto kasnije mladom Nemanji Joviću brani udarac Milan Borjan.

Početak drugog dijela utakmice je pripao domaćinu, koji stiže do prednosti u 58. minutu. Gelor Kanga je izveo korner, a najviše skače Mirko Ivanić i golman Vladimir Stojković je savladan za vođstvo Zvezde.

Nakon gola Zvezde, rastrzana i nervozna igra, tako da je tek u 89. minutu Partizan preko Sejdube Sume zaprijetio, ali je Borjan sjajno sačuvao svoj gol, što je ujedno bilo i posljednje zanimljivo u ovoj utakmici.

Snijeg je danas pomjerio dvije utakmice ovog 30. kola, i to u Gornjem Milanovcu između Metalca i Javora, odnosno u Čajetini, gdje su trebali da igraju Zlatibor i Inđija, a ova dva susreta će biti odigrana sutra.

U ostalim mečevima, Radnik iz Surdulice je u gostima savladao Bačku u Bačkoj Palanci sa 2:0, golovima Nikole Bogdanovskog i auto-golom Marka Stojanovića.

Rad je na svom terenu istim rezultatom slavio protiv Vojvodine pogocima iskusnog Andrije Kaluđerovića, dok je kruševački Napredak slavio u Nišu protiv Radničkog sa 2:1. Alen Melunović i iskusni Saša Marjanović su donijeli vrijednu pobjedu gostima, dok je Nenad Gavrić bio strijelac gola za Radnički.

Superliga Srbije, 30. kolo

Mačva-Mladost 0:2 Novi Pazar-TSC 2:1 Proleter-Čukarički 0:1 Spartak-Voždovac 3:0 Bačka-Radnik 0:2 Metalac-Javor odgođeno zbog snijega Rad-Vojvodina 2:0 Radnički-Napredak 1:2 Zlatibor-Inđija odgođeno zbog snijega Crvena zvezda-Partizan 1:0.

 


Povezane vijesti

Zvezda slavila protiv Trabzona: Katai i Pešić vodili crveno-bijele do trijumfa

eTrebinje

Golijada na “Marakani”: Zvezda ubjedljiva protiv Ferencvaroša

eTrebinje

Zvezda osvojila Kup Srbije i ovjerila duplu krunu

eTrebinje

Stanković produžio ugovor sa Zvezdom: Deki na klupi još tri godine

eTrebinje

Zvezda peti put uzastopno šampion, Borjan strijelac

eTrebinje

Nula u “večitom” derbiju – ne samo rezultatska

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više