eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Opozicija najavila proteste

Izvor: Srpska Info

Fotografija: DNS


Lideri i delegacije opozicionih stranaka Republike Srpske održali su danas sastanak u Banjaluci na kom je odlučeno da se nastavi sa protestima.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, istakao je kako se govorilo o tome kako je vlast ignorisala zahtjeve velikog opozicionog skupa od 2. oktobra u Banjaluci.

– Današnji zaključak je da nastavimo sa protestima protiv aktualne vlasti. O tome kako će to izgledati dogovoriće naš zajednički tim – kazao je Šarović.

Dodao je da će protesta biti, bilo da bude riječ o protestnoj šetnji ili masovnom okupljanju.

– Svi naši protesti imaju jedan cilj, a to je da da mijenjanju naše društvo i da probudimo javnost, otpor je jedini način borbe protiv ove vlasti. Neće se desiti ono što vlast očekuje, a to je da bude jedan protest i da se nastavi sve po starom – kazao je, između ostalog, Šarović.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, rekao je kako će klub ovih stranaka i dalje rukovoditi zaključcima skupštine u Banjaluci kad je u pitanju sutrašnja sjednica Parlamenta BiH.

– Za razliku od SNSD-a i njihovih satelita mi nikad nećemo raditi na rušenju ugleda NSRS – poručio je Nešić, ozmeđu ostalog.

– Postignut je dogovor da za izbor gradonačelnika Prijedora nastupimo zajednički – kazao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

Dodao je da će do petka prijaviti koaliciju i zajedničkog kandidata.

– Važno nam je da u Prijedoru pobijedimo, te da to bude pokazatelj za naredne opšte izbore. Izdignućemo se iznad svih podjela i sujeta – kazao je Borenović, piše Avaz.


Povezane vijesti

Crnadak pozvao opoziciju na okupljanje, Vukanović odgovorio da može, ali pod ovim uslovima

eTrebinje

Nenad Nešić (DNS) najizglednija opcija za novog ministra sigurnosti BiH

eTrebinje

Sječa odbora u DNS-u, traže novu energiju

eTrebinje

DNS se vraća u vlast – Nešić potvrdio koaliciju sa SNSD

eTrebinje

Glavaš napušta DNS i politiku

eTrebinje

Završen protest opozicije, traže ostavke u RTRS-u i odgovore tužilaštva o izbornim nepravilnostima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više