eTrebinje
Najnovije Trebinje

U Petrovom Polju otvorena ambulanta porodične medicine

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija:


U prostorijama mjesne zajednice Petrovo Polje danas je otvorena ambulanta porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, koja će stanovnicima ove mjesne zajednice omogućiti brže i lakše dobijanje usluga primarne zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je prema procjeni gradske uprave Trebinja odlučeno da budu otvorene ambulante u više mjesnih zajednica, gdje postoji potreba, ali da je zbog pandemije korona virusa otvaranje ambulanti prolongirano.

„Ovaj objekat smo renovirali prije više od godinu dana. Planirano je da ambulanta radi ponedjeljkom i četvrtkom od 7 do 10 časova, gdje nisu potrebna ranija zakazivanja“, istakao je Ćurić.

Direktor trebinjskog Doma zdravlja Maja Mićunović istakla je da će ambulanta početi sa radom u ponedjeljak i radiće dva puta sedmično, u jutarnjim časovima, gdje će ordinirati tim porodične medicine.

„Svi korisnici prava na zdravstvenu zaštitu, osim usluga koje mogu dobiti u novootvorenoj ambulanti u Petrovom Polju, osim ponedjeljkom i četvrtkom, moći će da ostvare pravo i u ambulanti porodične medicine u Domu zdravlja, u kojoj su to i do sada činili“, kazala je Mićunović.

U ovoj mjesnoj zajednici živi preko 1.500 stanovnika, pa će otvaranje  ambulante omogućiti  potrebnu zdravstvenu zaštitu, tako da neće morati da dolaze u Trebinje radi najosnovnijih ljekarskih pregleda.


Povezane vijesti

Izgorjela kuća u Petrovom polju

eTrebinje

Ambulanta porodične medicine u Lastvi ponovo počinje sa radom

eTrebinje

Potpisan ugovor o sanaciji putne infrastrukture u Petrovom Polju

eTrebinje

Radi se put za Bugovinu u Petrovom polju

eTrebinje

Škola u Petrovom Polju dobiće digitalizovane učionice

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više