eTrebinje
Najnovije Trebinje

Fondacija „Sveti Vukašin“: Pomozimo Tamari i njenoj porodici da dobiju lijekove i topao dom (FOTO)

Izvor: Jadran Trebinje

Fotografija: Jadran Trebinje


Fondacija „Sveti Vukašin“ pokrenula je još jednu u nizu akcija, čiji je cilj pomoć ljudima u nevolji. Ovoga puta pomoć dobrih ljudi treba dvadesetsedmogodišnja Tamara, koja je surovost života upoznala u cvijetu mladosti. Do sada je izdržala četiri onkološke operacije, ali i mnogo drugih nedaća, koje joj je život priredio.

– Tamara. Djevojka od samo 27 godina. Djevojka kojoj je život toliko bola nanio. Toliko breme patnje nasađeno na njenim nejakim leđima. Tamara živi u naselju u blizini Trebinja sa bolesnim ocem Ristom i bakom Slavojkom. Otac se donedavno borio da prehrani porodicu. Međutim, nedavno mu je dijagnostikovan šećer, kao i teži oblik reumatskog artritisa što je izazvalo rupe na tetivama i guke po rukama i nogama. Кreće se uz pomoć štaka, te je zbog toga onesposobljen da dalje zarađuje – stoji na zvaničnoj Fejsbuk stranici Fondacije „Sveti Vukašin“.

I Tamarina baka ima probleme sa bubrezima.

-Tamara je toliko mnogo tuge spoznala jako mlada. Do sada je izdržala četiri onkološke operacije. Od mnogobrojnih hemioterapija imunitet joj je jako oslabio, a ostale posljedice koje ima je ograničavaju u svakodnevnim aktivnostima, te zbog toga nije u mogućnosti da nađe posao i radi. No, ona gleda na sve to vedrije. U njoj izvire jedan veliki borac. Iz njenih očiju isijava volja za životom. Tamara korača laganim koracima nade u ljepše i sjajnije sutra. Šta nama preostaje nego da se saberimo jedni oko drugih, da budemo složni i pomognemo ovoj djevojci da dobije bar osnovne uslove za život – navode u Fondaciji.

Želja im je, kažu, i cilj, za početak da svaki mjesec plaćaju redovnu mjesečnu terapiju lijekova za nju, njegog oca i baku,

-To smo od prethodnog mjeseca i počeli. Imamo u planu da Božijom pomoću u budućnosti uredimo kuću u kojoj stanuju, da to bude njihov topli dom, da Tamara osjeti punoću nekog ljepšeg života od onog koji je iza nje – kažu u Fondaciji.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici za više informacija mogu da se obrate Fondaciji.

Izvor: Jadran Trebinje


Povezane vijesti

Fondacija „Sveti Vukašin“ organizuje plivanje za najmlađe za Časni krst u zatvorenom bazenu

eTrebinje

„Sašo“ponovo oduševio: 100 paketića za Fondaciju Sveti Vukašin

eTrebinje

U Berkoviće nije stigla ni marka pomoći sa nivoa BiH za posljedice zemljotresa

eTrebinje

Zbog opasnosti od ruske agresije Bajden odobrio vojnu pomoć i za Bosnu i Hercegovinu

eTrebinje

Po 100 KM i civilnim žrtvama rata i žrtvama ratne torture

eTrebinje

Humanost ne poznaje granice: Fondaciji “Sveti Vukašin” apartmani na korištenje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više