eTrebinje
Magazin

Kolike su plate u “Googleu”, “Amazonu” i “Twitteru”?

Izvor: (BIZLife)

Fotografija: (BIZLife)


NJUJORK – Novi Zakon o transparentnosti plata u Njujorku stupio je na snagu 1. novembra, što znači da ljudi koji traže posao, ali i svi drugi koji su radoznali, mogu da saznaju koliko novca neke od najvećih svjetskih kompanija nude svojim zaposlenima.

Prema zakonu, korporacije koje zapošljavaju u Njujorku moraju da objave raspon plate, koji uključuje minimalnu i maksimalnu platu za sve oglase za posao, promocije i mogućnosti transfera.

Ako kompanija nema svoje platne opsege na listi, imaće 30 dana od dobijanja obaveštenja od Komisije za ljudska prava grada Njujorka, koja sprovodi Zakon, da ažurira svoje oglase za posao. U suprotnom mogla bi da bude kažnjena do 250.000 dolara po prekršaju, prenosi CNBC Make It.

Dok su pojedine velike kompanije počele da objavljuju raspon plata u oglasima za posao prije roka, čini se da su drugi poslodavci zastali ili da testiraju dio Zakona postavljanjem onoga što mnogi vide kao pretjerano široki raspon zarada.

Na primer, minimalna i maksimalna osnovna plata za poslovno planiranje u “Googleu” je skoro 100.000 dolara, što iznosi 8.333 dolara mjesečno. U oglasu za posao, “Google” napominje da raspon plata odražava “minimalni i maksimalni cilj za novozaposlene za poziciju na svim lokacijama u SAD”, dodajući da je plata pojedinca na kraju određena lokacijom posla i dodatnim faktorima, uključujući vještine, iskustvo i obrazovanje.

Evo koliku platu nude neke od najboljih kompanija u Njujorku:

“Google”

“Google” je 1. novembra počeo da objavljuje raspon plata zajedno sa svim oglasima kompanije u SAD, potvrdio je portparol kompanije.

Specijalista za privatnost oglasa u “Googleu”, koji radi u Njujorku, može da očekuje da će da zaradi osnovnu platu između 135.000 i 209.000 dolara, plus bonus i druge beneficije, dok stručnjak za prihode može da očekuje osnovnu platu između 103.000 i 157.000 dolara.

“Amazon”

Viši menadžer proizvoda u Amazonu, koji radi u Njujorku, ima osnovnu platu između 121.000 i 235.200 dolara, a korporativni savjetnik između 172.000 i 190.000 dolara.

U opisu oba posla navodi se da se plate zasnivaju na “različitim faktorima” uključujući lokaciju i “mogu da variraju u zavisnosti od znanja, vještina i iskustva”.

“Deloitte”

Za AI analitičara navedena osnovna plata je 90.000 dolara, odnosno 7.500 dolara mjesečno.

“U ‘Deloitteu’ nije tipično da se pojedinac zaposli u visini ili blizu ranga za svoju poziciju, a odluke o naknadi zavise od činjenica i okolnosti svakog slučaja”, navodi se u oglasu za posao.

Konsultant u zdravstvenom timu može da zaradi 105.000 dolara.

Neki oglasi za posao sa sjedištem u Njujorku na “Deloitteovoj” veblokaciji za karijeru uključuju minimalni i maksimalni raspon plata, dok drugi samo jednu cifru za procijenjenu platu.

IBM

Viši konsultant koji radi u Njujorku može da zaradi od 95.620 do 177.580 dolara. Analitičar za zakonodavne poslove, koji radi u Itaki ili Koloradu, može da očekuje zaradu između 63.000 i 97.000 dolara.

“Pepsi Co”

Za višeg menadžera za strateška predviđanja i buduće vizije, navedeni raspon osnovne plate je od 132.000 do 142.300 dolara. Menadžer za uvid u etrgovinu može da bude plaćen od 126.400 do 215.000 dolara.

“Twitter”

“Twitter” je uspostavio nivoe plata u SAD za svaki posao na osnovu troškova života i rada u gradu.

Inženjer mašinskog učenja koji radi u Njujorku zarađuje između 212.000 i 297.000 dolara, dok viši analitičar radne snage sa sjedištem u Njujorku ima platu između 142.000 i 200.000 dolara.

 


Povezane vijesti

Gugl: Ruski hakeri inficirali više od milion uređaja

eTrebinje

Pali Gugl, Fejsbuk i Instagram: Korisnici širom svijeta prijavljuju probleme

eTrebinje

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

eTrebinje

BiH pokušava da oporezuje “Facebook” “Google”, “YouTube”…

eTrebinje

Australija na korak da prva u svijetu naplaćuje dijeljenje vijesti od Facebooka i Googlea

eTrebinje

50 štetnih aplikacija koje je Google izbrisao, a mogu se naći na telefonima: Tvrde da vam pomažu, ali samo nanose štetu!

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više