eTrebinje
Fudbal Sport

Rišarlison sa dva gola donio pobjedu Brazilu protiv Srbije

Izvor: Tanjug

Fotografija: Tanjug/AP


Oba gola za Brazil postigao je Rišarlison u 62. i 73. minutu, a kod oba pogotka asistent je bio Vinicijus.

 – Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od selekcije Brazila 2:0 (0:0) u meču prvog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Oba gola za Brazil postigao je Rišarlison u 62. i 73. minutu, a kod oba pogotka asistent je bio Vinicijus.

Brazil je bolje ušao u meč, a već u šestom minutu žuti karton je zaradio Strahinja Pavlović. Nejmar je u 10. minutu imao prvu šansu na utakmici, ali je odbrana Srbije odlično intervenisala. Samo tri minuta kasnije Nejmar je pokušao iz kornera da iznenadi Vanju Milinković-Savića, ali je golman Srbije bio siguran. U 21. minutu pokušali su Nejmar i Kazemiro, ali je Milinković-Savić ponovo bio siguran.

Fudbaleri Brazila su imali nekoliko opasnih napada do kraja prvog poluvremena, a Srbija je jedini udarac ka protivničkom golu uputila preko Filipa Mladenovića u 37. minutu.

Rafinja je na startu drugog poluvremena imao veliku šansu, a odlično je intervenisao srpski golman. Nemanja Gudelj je u 50. minutu dobio žuti karton, pošto je oborio Nejmara na oko 18 metara od gola. Nejmar je izveo slobodan udarac, a živi zid je zaustavio njegov udarac. U 57. minutu usledila je dvostruka izmena u reprezentaciji Srbije, pošto su Gudelja i Živkovića zamenili Ivan Ilić i Nemanja Radonjić.

Aleks Sandro je u 60. minutu pogodio stativu, a fudbaleri Brazila su dva minuta kasnije stigli do vođstva. Vinicijus je iskosa sa leve strane šutirao, Milinković-Savić je odbranio, a na loptu je natrčao Rišarlison i pogodio mrežu srpskog tima.

U 66. minutu Dušan Vlahović i Darko Lazović su zamenili Lukića i Mladenovića. Naša selekcija je u 70. minutu imala šansu posle kornera, ali je odlično intervenisala odbrana Brazila. Srbija je u 73. minutu primila drugi gol. Rišarlison je akrobatski postigao gol posle asistencije Vinicijusa. Brazilci su u nastavku utakmice nastavili sa napadima, a u 82. minutu Kazemiro je pogodio prečku. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Švajcarska je ranije danas u prvom meču grupe G pobedila Kamerun 1:0.

Srbija će u drugom kolu grupe G 28. novembra od 11 sati igrati sa Kamerunom, dok će se Brazil i Švajcarska sastati od 17 časova.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više