eTrebinje
Hercegovina

Teolog dr Andrej Jeftić novi direktor Komisije za vjeru i poredak u Svjetskom savezu crkava

Izvor: politika.rs

Fotografija: politika.rs


Srbin na važnoj funkciji u Svetskom savetu crkava

 

Svetski savet crkava, u čiji sastav ulazi 349 hrišćanskih crkava, imenovao je dr Andreja Jeftića za novog direktora Komisije za veru i poredak.

Teolog dr Andrej Jeftić 1Svetski savet crkava, čije je sedište u Ženevi, obuhvata oko 590 miliona hrišćana u 120 zemalja, a među članicama su, pored Srpske pravoslavne crkve, i Ruska pravoslavna crkva, Grčka pravoslavna crkva, Vaseljenska patrijaršija, Crkva Engleske, Metodistička crkva i brojne druge denominacije, dok Rimokatolička crkva ima status posmatrača.

dr Andrej Jeftić, teolog i saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, nekadašnji docent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, predstavlja SPC u Svetskom savetu crkava od 2013. godine.

„Rad i misija Komisije za veru i poredak duboko korespondira sa mojim suštinskim verovanjima i vrednostima koje su me vodile kroz život i teološki razvoj. Da bismo bili verni Hristovom pozivu i samoj prirodi Božijeg otkrivenja, koje se može shvatiti samo kao zajednički događaj, verujem da teologija treba da bude ekumenska“, rekao je Jeftić, objavio je Svetski savet crkava.

On veruje da teologija mora da bude univerzalna.

„Ako je zaključana unutar zamišljenih granica, bilo akademskih ili crkvenih, teologija ne uspeva da ponudi svoju službu svetu čije je spasenje doneo Hristos“, rekao je on.

Priredio: Aleksandar Vujović, urednik Katihetskog programa Radio Svetigore


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više