eTrebinje
Svijet Vijesti

Holandski naučnik tvrdi da je predvideo zemljotres u Turskoj i Siriji: Pre tri dana upozorio i na moguću jačinu potresa

Izvor: Danas

Fotografija:

Mesto: Adana Datum: Mon Feb 06 08:51:39 CET 2023 Dogadjaj: HRONIKA - Zemljotres magnitude 7,8 pogodio je rano jutros južni deo Turske i susednu Siriju, gde je stradalo više od 120 ljudi, saopštili su zvaničnici obe zemlje i dodali da je izazvao i veliku materijalnu štetu. Izvor: FoNet/AP

Zemljotres magnitude 7.8 koji je pogodio Tursku i Siriju i odneo više od hiljadu života i nekoliko hiljada povređenih osoba, u neku ruku bio je „predviđen“.

U ponedeljak, jak zemljotres pogodio je južni deo Turske i severni deo Sirije. Odneo je stotine života i hiljade njih koji su pretpreli povrede. Iako Azerbejdžan šalje pomoć, a mnoge zemlje poput Nemačke i Holandije se spremaju da pomognu ovima dvema zenmljama, hladno vreme im ne ide u korist.
Temperature ispod nule otežavaju posao spasiocima a očekuje se da će padati do -6 stepeni.

Pored svega, 3. februara holandski naučnik Frank Hogerbets je na svom tvirer nalogu okačio je mapu Turske i Sirije i mapirao da bi se, sada već stvari, zemljotres mogao dogoditi.

On je napisao da će „pre ili kasnije u ovom regionu (južna centralna Turska, Jordan, Sirija, Liban) doći će do zemljotresa“ magnitude 7.5.


Povezane vijesti

Upozorenje na cunami u Turskoj, panika na ulicama (VIDEO)

eTrebinje

Prvi bilans večerašnjih zemljotresa u Turskoj: Ima poginulih

eTrebinje

Novi snažan zemljotres pogodio Tursku i Siriju

eTrebinje

Nijedan tanjir nije se razbio u zgradi koju je on napravio: Nalazi se u epicentru zemljotresa u Turskoj

eTrebinje

Novi zemljotres pogodio Tursku

eTrebinje

Snažan zemljotres u Hrvatskoj, osjetio se u Banjaluci

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više