eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Trebinje

Cvijanović: Privatne inicijative primjeri pozitivnog poslovanja

Izvor:

Fotografija:


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su u Trebinju zastupljene dvije vrste privatnih inicijativa – jednu od njih podržala je lokalna vlast u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, a druga je svoj poslovni plan realizovala samostalno, što su pozitivni primjeri poslovanja.


Cvijanovićeva je, nakon razgovora sa vlasnicima turističke agencije “Herc travel” Špirom Čečurom i pivare “Oz kraft” Endruom Monfordom, istakla da su ova dva lokalna biznisa primjer da svako, ukoliko ima inicijativu, može uspješno da posluje i ostvaruje zacrtane ciljeve.

“One pokazuju da kada imate podršku i kad imate inicijativu i poslovni plan – možete da uspijete. Svaki posao na početku zahtijeva dosta napora, ali to se na kraju isplati”, navela je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da joj je drago što je jedan Amerikanac, nakon posjete Trebinju, odlučio da se preseli u taj grad i započne svoj biznis. 

“Svaki put kada neko hoće da se bavi biznisom ima mogućnost, ako hoće, da dobije podršku, što znači da pokretači biznisa nisu prepušteni sami sebi. Međutim, nekada je dovoljno da imate samo inicijativu”, istakla je Cvijanovićeva. 

Vlasnik turističke agencije “Herc travel” Špiro Čečur rekao je da je njegova vizija da izađu na evropsko tržište kako bi u Trebinje, a samim tim i u Republiku Srpsku, doveo inostrane turiste. 

“Na nama je samo da radimo i istrajemo, a ideja je, sama po sebi, realna, pozitivna i ostvariva”, naveo je Čečur. 

On je istakao da je podsticajna sredstva za otvaranje agencije dobio zahvaljujući programima podrške Gradske uprave i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Vlasnik pivare “Oz kraft” Endru Monford rekao je da se odlučio da na području koje se tradicionalno smatra vinskim, napravi i njegovo tipično pivo. 

“Pivo je odlično za osveježenje tokom ljeta. A što da ne, kao što je u vinu istina, tako je u pivu život”, rekao je Monford. 

Cvijanovićeva je prethodno posjetila Dnevni centar za stara lica, koji djeluje pri trebinjskom Centru za socijalni rad. 

Ona je istakla da je centar dobro organizovan i da su uslovi dobri, što je, kako je rekla, veoma važno s obzirom na to da se u njemu svakodnevno druži starija populacija. 

“Oni predstavljaju mjesto gdje ljudi koji nemaju bližu rodbinu ili nemaju s kim da provedu vrijeme, dođu na određene dnevne aktivnosti ili druženje”, navela je Cvijanovićeva.

SRNA


Povezane vijesti

Ko će odgovarati zbog teške povrede bebe: Prilikom porođaja dijete ispalo babici iz ruku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Vaterpolo se ponovo igra u Trebinju: STARA SLAVA NOVE GENERACIJE

eTrebinje

Svakodnevni obroci i topla ljudska riječ za sve korisnike trebinjske Narodne kuhinje

eTrebinje

Slaviša Sredanović: ”Maris” je pred gašenjem! Pokušavao sam godinama razbijati predrasude a nekad je lakše razbiti atom nego predrasudu!

eTrebinje

Za novu bolnicu u Trebinju više od 128 miliona KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više