eTrebinje
Najnovije Trebinje

Počela izgradnja zapadne obilaznice: Direktor Puteva RS obećao i rekonstrukciju puta Trebinje – Ljubinje

Izvor:

Fotografija:


Direktor Puteva RS Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice,  koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje –Dubrovnik.

U prvoj fazi radiće se oko 3 kilometra, a ukupna dužina obilaznice je pet i po kilometara.

„Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od gradske uprave da će se u narednih dvadesetak dana rješiti preostali imovinsko – pravni odnosi“, naveo je Nešić.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je preko 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog, mogućih problema u rješavanju imovinskih odonosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku, a gradnju finasira preduzeće Putevi RS vlastitim novcem.

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju puta Trebinje- Ljubinje  u dužini od 56 kilometara.

„U našem trogodišnjem planu je, ukoliko bude dovoljno novca, i  rekonstrukcija  puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori“, najavio je Nešić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je će gradska uprava rješeti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati Grad sunca sa putem prema Mostaru.

„Osim spajanja ovog turističko-poslovnog kompleksa planiramo na ovom području i poslovnu i slobodnu zonu. Nadam se nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja“, istakao je Ćurić.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Ko će odgovarati zbog teške povrede bebe: Prilikom porođaja dijete ispalo babici iz ruku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Vaterpolo se ponovo igra u Trebinju: STARA SLAVA NOVE GENERACIJE

eTrebinje

Svakodnevni obroci i topla ljudska riječ za sve korisnike trebinjske Narodne kuhinje

eTrebinje

Slaviša Sredanović: ”Maris” je pred gašenjem! Pokušavao sam godinama razbijati predrasude a nekad je lakše razbiti atom nego predrasudu!

eTrebinje

Za novu bolnicu u Trebinju više od 128 miliona KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više