eTrebinje
Hercegovina

Ispovest sveštenika Milana koji ima koronu: Ovo je samo jedno iskušenje i iz njega moramo izaći jači

Izvor:

Fotografija:


Korona virus se rapidno širi svetom i još uvek ne pokazuje znake posustajanja. Velika je šansa da će neko koga znamo biti zaražen, a ključno je u ovim vremenima pratiti uputstva nadležnih, ali i ne zapasti u očajanje.

Novinar portala SrbijaDanas.com je razgovarala sa sveštenikom Milanom Bužaninom iz Konjica, koji je pre dva dana dobio pozitivne rezultate testova na korona virus.

Otac Milan nam je otkrio šta mu se trenutno dešava, kako izgleda život sa virusom, ali i koju poruku šalje svima koji strahuju od epidemije. Bužanin je trenutno zatvoren u kući sa svojom porodicom, i odmah je istakao da nema nikakve simptome, kao i da se dobro oseća.

– Sedimo kući, u samoizolaciji, dosadno nam je mnogo. Svi smo dobro, a ja nemam nikakvih simptoma ni temperaturu, baš ništa – kaže sveštenik.

On otkriva da je virus dobio na velikoj proslavi kojoj je nedavno prisustvovao, najverovatnije od direktora jednog preduzeća iz Čačka. Taj čovek se javio i rekao da je pozitivan na COVID-19, a sveštenik Milan je odgovorno reagovao i odmah se javio nadležnima. 

– Uzeli su mi bris iz grla i nosa, a zatim ga poslali u Sarajevo. Ja sam na rezultate testova morao da čekam jedan dan, dok sada neki ljudi već istog dana mogu da saznaju da li su zaraženi – kaže Bužanin.

Otac Milan apeluje na sve ljude, a pogotovo na vernike, da budu odgovorni tokom posta i najradosnijeg hrišćanskog praznika koji je pred nama.

– Savetujem ljudima da budu odgovorni prema bližnjima, a naročito prema starijima i bolesnima. Što manje kretanja i okupljanja, vernici naravno mogu nastaviti post, pogotovo onaj duhovni – pokazivanje ljubavi prema bližnjima. Zdravima savetujem i da se pričešćuju, ali da ni slučajno bolesni ne odlaze u crkvu, to bi bilo izuzetno neodogovorno. Stari i nemoćni, kao i uvek, mogu da se jave svešteniku da ih pričesti kod kuće – rekao je otac Milan, a zatim poručio svima koji se plaše virusa:

– Ne smete se predati i klonuti duhom. Ovo je samo jedno iskušenje koje će vrlo brzo proći i iz njega moramo izaći jači.

Mi želimo našem junaku da se što pre oporavi i da veliku vaskršnju liturgiju drži u punoj crkvi Svetog Vasilija Velikog u Konjicu.

Srbijadanas.com


Povezane vijesti

Mladića pretukli, pa ga strpali u šaht

eTrebinje

Teška nesreća u Konjicu: Poginula dva mladića

eTrebinje

Domaći prah vitamina C – najbolji saveznik u borbi sa koronavirusom

eTrebinje

U Srpskoj kompletno vakcinisan tek svaki četvrti punoljetni građanin

eTrebinje

Republički štab za vanredne situacije RS produžio sve mjere

eTrebinje

Simptome delta soja lako možete pomješati sa alergijom i prehladom

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više