eTrebinje
Trebinje

U Trentu u Italiji održan promotivni događaj trebinjskih vina (Foto)

Izvor: GORDANA RADOVANOVIĆ, SLOW FOOD TREBINJE

Fotografija: GORDANA RADOVANOVIĆ, SLOW FOOD TREBINJE


Kao plod saradnje Slow Food Trebinje, Hercegovina, somelijera udruženja somelijera Milano (AIS Milano), Adriane Licciardello i trebinjskih vinarija, Podrum Tvrdoš, Podrum Vukoje, Podrum Anđelić, Podrum Berak i Podrum Runjevac, organizovan je još jedan promotivni događaj u Italiji koji je pratila degustacija 8 vina ovih trebinjskih podruma. Adriana Licciardiello i Udruženje somelijera regije Lombardija je ovaj put organizovalo promotivno degustativni događaj u Trentu sa AIS Trento.

AIS Trento je bosanskohercegovačkim odnosno trebinjskim vinarima ukazao čast jer je ovim događajem ponovo pokrenuo svoje aktivnosti nakon izbijanja pandemije.

Događaju je prisustvovalo 40 somelijera i ljubitelja dobrih vina, koji su, kako prenosi naša saradnica, Adriana Licciardello, izrazili iznenađenje kvalitetom naših vina koja se kao komercijalna proizvode tek zadnjih 20 godina, a imaju kvalitet na istom nivou zemalja kao što je Italija.

Mnogi su izrazili želju da dođu u Trebinje i lično se uvjere u kvalitete hercegovačke enogastronomske ponude jer je Adriana, nadahunta utiscima iz sopstvene posjete, u prezentaciju uključila i informacije o hercegovačkim proizvodima i jelima koja se izvrsno spajaju sa vrancem i žilavkom koji su bili predstavljeni i degustirani tokom večeri kao i kupaža vranca sa surcem, kadarunom i plavkom, starim sortama koje su neki naši vinari sačuvali.

Napominjemo da je ovo drugi u nizu promotivnih događaja koji je organizovan u saradnji sa Adrianom Licciardello iz AIS Milano. Prvi je bio 30 januara u Milanu, o kome je AIS Milano objavio vrlo pohvalan i opširan članak.

Odlazak u Italiju podržao SWG, Stalna radna grupa za ruralni razvoj Zapadnog Balkana.


Povezane vijesti

Ko će odgovarati zbog teške povrede bebe: Prilikom porođaja dijete ispalo babici iz ruku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Vaterpolo se ponovo igra u Trebinju: STARA SLAVA NOVE GENERACIJE

eTrebinje

Svakodnevni obroci i topla ljudska riječ za sve korisnike trebinjske Narodne kuhinje

eTrebinje

Slaviša Sredanović: ”Maris” je pred gašenjem! Pokušavao sam godinama razbijati predrasude a nekad je lakše razbiti atom nego predrasudu!

eTrebinje

Za novu bolnicu u Trebinju više od 128 miliona KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više