eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Sjećate se porodice Elez iz Gacka – uselili su u novu kuću!

Izvor: Срби за Србе

Fotografija: Срби за Србе


Srbi za Srbe:Pokrenuli Republiku Srpsku i porodicu Elez iz Gacka uselili u novu kuću!

Pokrenuli smo Republiku Srpsku i porodicu Elez uselili u novu kuću!

„Republiko Srpska pokreni se!” bio je naš poziv kojim smo pozvali sve naše sugrađane da se uključe u akciju pomoći porodici Elez iz Gatačkog polja kod Gacka. Republika Srpska pokrenula se na pravi način! Od Gacka, Trebinja, Bileće, Nevesinja na jugu, preko Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Banja Luke, do Prijedora i Kozarske Dubice na sjeverozapadu naše zemlje – svi su se odazvali i krajem prošle godine porodicu smo uselili u njihov novi dom.

Foto: Срби за Србе

No nije se samo Republika Srpska pokrenula. Veliki broj naših donatora širom svijeta odazvao se našem pozivu, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost, jer je ova akcija zbog dolazeće zime morala da bude ekspresna i na kraju, hvala Bogu bila je i više nego uspješna, a ukupna vrijednost isporučene pomoći iznosila je 86.089,14 KM.Slike govore više od riječi, mada je i slikama i riječima teško opisati sreću na licima malih Eleza, ali i dobrotu, gostoprimstvo i zahvalnost majke Dragane za sprovedenu akciju.

Foto: Срби за Србе

Ovdje ćemo samo prenijeti utiske naših volontera sa završne posjete porodici, koju smo sproveli prvih januarskih dana ove godine, kako bismo barem na ovaj način našoj velikoj armiji ljudi koja nas prati i podržava sve ove godine dočarali radost koju zatičemo kod porodica, nako uspješno sprovedenih akcija.
U ranim jutarnjim časovima članovi organizacije Srbi za Srbe stigli su u Gatačko polje, u grad Gacko, kod višečlane porodice Elez. Hladnoća januarskih ranih dana je ugrijala članove u novom domu porodice Elez. Porodicu vodi, odgaja i hrani majka Dragana. Njen suprug upokojio se prošle godine i od tada sav teret porodice stoji na ovoj hrabroj ženi. U novom domu danas žive majka Dragana i njene tri đevojčice: Angelina (8), Evgenija (6), Ekatarina (3) i dva đečaka: Pavle (7) i Vasilije (1). Toplom razgovoru članova organizacije sa porodicom pridružio se i sveštenik Aleksandar iz Trebinja, iz naše prijateljske humanitarne organizacije „Sveti Vukašin”, a koja đeluje u okviru Eparhije zahumsko-hercegovačke i prmorske i koji je donio poklone u vidu paketića za Draganine mališane, kao i skromni novčani prilog za Božićnu trpezu. Razgovor se odvijao u tonu da se akcentovalo na prolaznosti ovozemaljskog života i da treba mnogo smijeha dati našim svakodnevnim brigama. Za Draganu i njene mališane jedna briga je sada manje. Novoizgrađena kuća opremljena je kuhinjom, novim namještajem u dnevnoj sobi, novim podom, stolarijom, opremljenim đečijim sobama, kupatilom i demit fasadom. Đečija radst se prelama novim zidovima. Cilj je uspješno završen. Elezi u Gatačkom polju imaju novi topli dom u zimskim danima. Majka Dragana ispunjena širokim osmjehom i toplim riječima zahvalnosti ispratila je sa praga svoje nove kuće članove organizacije. Neizmjerna zahvalnost ide svim donatorima i ljudima koji su pomogli da se Elezi usele u novi dom. Blagodarni smo što je još jedna ovako velika akcija završena. Idemo još jače u novoj kalendarskoj godini. Sa blagodarnošću na uspjesima u godini virusa koji je iza nas. Samo velikim zalaganjem organizacije Srbi za Srbe novoizgrađeni dom porodice Elez danas igleda završeno i novo. Zato hvala svima!

Foto: Срби за Србе

Породици Елез не можемо да накдокнадимо губитак, нити смо могли да прођемо заједно кроз тежак период који је иза њих, но учешћем у овој акцији и одазивањем на наш позив, велики број људи показао је да саосјећа са породицом и да ће бити ту кадгод устреба, као и да смо сви ту заједно једни за друге и да заједно крчимо пут који је испред нас.За крај пренијећемо ријечи утјехе оца Александра из Требиња, да Бог допушта преране одласке наших највољенијих како бисмо очи увијек држали окренуте ка небу и како бисмо са радошћу чекали, да се једног дана кад за то дође час, заједно сретнемо са њима и радујемо у Царству небеском.

Izvor: Срби за Србе

 


Povezane vijesti

Gačani izigrani: Umjesto zgrade za mlade bračne parove, Opština sufinansira m2 sa 150 KM

eTrebinje

Zapošljavanje u Upravi posvađalo načelnika i većinu u Gacku

eTrebinje

Gacko: Olujno nevrijeme izazvalo veliku štetu

eTrebinje

U velikom požaru kod Gacka stradale krave

eTrebinje

Obilježeno 80 godina od velikog zločina kod Gacka

eTrebinje

RiTE „Gacko“ mora platiti Dukiću devet miliona maraka odštete

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više