eTrebinje
Hercegovina

Stipendija „Vladimir Ćorović“ za 150 učenika i studenata iz Hercegovine

Izvor:

Fotografija:


U Mostaru su dodijeljene Prosvjetine godišnje stipendije „Vladimir Ćorović“ i specijalne nagrade, koje je dobilo 150 učenika i studenata iz Hercegovine.

Ovogodišnji stipendijski fond iznosi 55.000 evra.

Jelena Mihić, dobitnica četiri dekanove nagrade, jedna je od najboljih studenata Pedagoškog fakulteta „Džemal Bjedić“ u Mostaru. Stipendiju će iskoristiti za dalje usavršavanje.

Učenici i profesorka Veselinka Kulaš, Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja, dobitnici su nagrade za aktivizam. Snimili su film ,”Vlado” koji je svjedočanstvo o stradanju Vlada Krulja iz okoline Ljubinja i drugih nevinih Srba za vrijeme NDH, 1941. godine.

– Ispred učesnika želim da se zahvalim Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu i drago mi je što smo se i ove godine sabrali u Mostaru – rekla je Romana Roganović Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje.

Predsjednik Organizacionog odbora „Prosvjetine stipendije“ i osnivač Slavko Andrejević obratio se u i ime donatora koji podržavaju ovaj projekat.

– U svijetu danas, možda i više nego ikada ranije, vi ćete imati puno izbora. Donosićete odluke dnevno, neke važne, neke manje važne, ali svaka odluka, svaki izbor će trasirati i odlučivati put pred vama – poručio je Andrejević.

Predsjednica mostarskog Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta” Sanja Bjelica Šagovnović naglasila je da je ponosna na ovaj događaj, jer je „Prosvjetina“ stipendija „Vladimir Ćorovi“ trenuto najveći stipendijski fond u Hercegovini po broju stipendista.

– Mi smo ovim događajem izrasli u najveći stipendijski fond po broju učesnika, dajemo mnogo više nego što imamo – kaže ona.

Prosvjetino stipendiranje obilježava 120 godina postojanja, ostalo je vjerno tradiciji i prvobitnoj namjeri, a to je stipendiranje ćaka. Prosvjetini stipendista bili su Ivo Andrić, Jevto Dedjer i brojni drugi.


Povezane vijesti

Jak zemljotres pogodio BiH

eTrebinje

Snimak tuče navijača Veleža i Željezničara (VIDEO)

eTrebinje

Započnite svoju karijeru u svijetu CNC tehnologija

eTrebinje

Mostar će i ove godine ugostiti najbolje svjetske skakače

eTrebinje

Mostar grca u smeću, uprkos visokim temperaturama

eTrebinje

VLADIKA ILARION: U PREBILOVCIMA IMAŠ OSJEĆAJ DA JE TU CIJELA SVETA ZEMLJA

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više