Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin došao je u Trebinje, obišao požar na području Bijele gore i helikoptere MUP-a Srbije, koji su angažovani na gašenju požara.

Vulin je u Gradskoj upravi razgovarao i sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i Milanom Novitovićem, direktorom RU Civilne zaštite Srpske.

„Republika Srpska uvijek može da računa na Republiku Srbiju“, kazao je Vulin.

On je naveo da zajedno dijelimo i tugu i radost, da svaki građanin Republike Srpske može da računa na pomoć Srbije.

„Predsjednik Aleksandar Vučić je odmah po dobijanju zahtjeva iz RS, naredio MUP-u Republike Srbije, da obezbijedi potrebne snage, ljudstvo i tehniku, da odmah, ne čekajući ništa pomogne Trebinju i Republici Srpskoj“, rekao je Vulin i dodao da je ovo samo konkretan način, da u datom trenutku se pomogne koliko je moguće.

IMG_5062_resized_20220808_020018391.JPG (122 KB)

„Danas je u pitanju požar, dva helikoptera su tu sa odgovarajućim posadama, od jutros zajedno sa helikopterskim servisom RS imamo preko 70 naleta. Ako samo jedno vedro ima oko tonu vode, to je sedamdeset tona vode samo od jutros. I tako će biti sve dok požar bude aktivan i dok budemo bili potrebni, mi ćemo biti ovdje. Ovo je konkretan način da se Republika Srpska uvjeri da smo uz nju, da će biti štićena i bez obzira što ovaj povod nije lijep, mi smo ponosni što možemo da pomognemo“, zaključio je ministar Vulin.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je posjeta ministra Vulina od izuzetnog značaja.

„Hvala na podršci, na pomoći ministru Vulinu koji je sa saradnicima došao i obišao teren. Uvjerili su se da situacija nije tako dobra, iscrpili su se resursi koje smo imali. Nakon podrške helikopterskog servisa Republike Srpske, jutros smo dobili podršku helikoptera MUP-a Srbije. Ono što je važno je da nisu ugroženi ljudski životi i da nije stradao nijedan objekat i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu“, kaže gradonačelnik Trebinja.

On je podsjetio da je oko 100 profesionalaca konstatno na terenu, od Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, vatrogasnih društava, jedinica iz Hidroelektrana na Trebišnjici, ali, izrazio i zahvalnost svim mještanima koji svakodnevno pomažu u gašenju požara.

IMG_5026_resized_20220808_012938655.JPG (124 KB)