eTrebinje
Svijet Vijesti

U Americi temperature i do -78

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Tanjug/AP


BOSTON – Arktički vazduh zahvatio je danas sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država i donio opasno nisku temperaturu od minus 45 stepeni Celzijusovih i ledeni vjetar u mnogim oblastima.

Na vrhu planine Vašington u NJu Hempširu prethodne noći izmjereno je minus 78 stepeni, saopštila je lokalna meteorološka opservatorija, prenio je AP.

Juče je jedna beba preminula od posljedica snažnog ledenog vjetra koji je duvao u mjestu Sautvik, u Masačusetsu.

Vjetar je oborio drvo na vozilo kojim je upravljala žena stara 23 godine. Ona je prebačena u bolnicu sa teškim povredama, ali je beba preminula.

Građanima je savjetovano da ne izlaze po ovakvoj hladnoći i većina je poslušala.

Prema podacima Nacionalne meteorološke službe, rekordno niska temepratura za 4. februar zabilježena je u Bostonu, Providensu, Hartfordu i Vorsesteru – minus 23 stepena, navodi Srna.


Povezane vijesti

Kina prekinula diplomatske odnose sa Amerikom

eTrebinje

Amerikanac na lutriji osvojio 1,28 milijardi dolara

eTrebinje

Odobreno izručenje Asanža Americi

eTrebinje

Ameriku trese najveći vjerski skandal u istoriji

eTrebinje

Koronavirus je američki eksperiment?

eTrebinje

Klimatske promjene Amerikance koštaju više od vojske

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više